Viaţa şi opera poetului şi dramaturgului român a fost tema unei activităţi desfăşurate ieri, 28 februarie, la biblioteca instituţiei de învăţământ care a avut ca partener catedra de limba şi literatura română, prin profesoarele Gabriela Catrina şi Aurelia Stancu. Participanţii au fost elevii claselor a V-a B şi a IX-a C.
Marin Sorescu (n. 19 februarie 1936, Bulzești, județul Dolj – d. 8 decembrie 1996, București) a fost poet, dramaturg, prozator, eseist și traducător. Operele lui au fost traduse în mai mult de 20 de țări, totalizând peste 60 de cărți apărute în străinătate. A debutat la vârsta de 28 de ani şi a publicat până la moarte 23 de volume de poezie.
Ca dramaturg s-a remarcat prin trilogia ”Setea Muntelui de sare”, care cuprinde piesele Iona, Paracliserul și Matca. Iar proza soresciană este una dintre cele mai viguroase din literatura română. Viziunea vizuinii și, mai ales, Trei dinți din față sunt două din romanele sale cele mai reprezentative.
Printre distincţiile primate se numără Premiul Academiei Române (1968, 1977), Medalia de aur pentru poezie „Napoli ospite”, Italia, 1970, Premiul Academiei Române pentru dramaturgie, 1970, „Le Muse”, acordat de Accademie delle Muse, Florența, 1978, Premiul Internațional de Poezie „Fernando Riello”, Madrid, Spania, 1983, Premiul Herder, acordat de Universitatea din Viena în 1991 pentru întreaga activitate, Premiul Uniunii Scriitorilor din România, (de șase ori, pentru poezie, teatru și critică literară).