În Dâmbovița se învață pe 5 octombrie, de Ziua Internațională a Educației

Distribuie:

Dacă în alte județe  pe 5 octombrie, de Ziua Internațională a Educației, elevii și profesorii nu învață, în județul Dâmbovița se va învăța. Potrivit informațiilor oferite de inspectorul școlar Mihaela Anton, conform Contractului Colectiv de Muncă valabil la nivelul unităților de învățământ dâmbovițene, ziua de 5 octombrie 2015 este zi lucrătoare. În această zi, însă, așa cum este specificat în contractul de muncă, vor avea loc, însă, pe lângă obișnuitele ore de curs, și activități specifice, conform planificărilor existente la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ preuniversitar. Orele de curs și activitățile specifice vor fi, însă, intercalate, fără a afecta programul obișnuit de lucru.

În București, de exemplu, conform Contractului Colectiv de Muncă, valabil la nivelul grupului de unități al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, ziua de 5 octombrie 2015 este zi nelucrătoare. Aceasta înseamnă că ziua nu este platită, iar activitățile care se desfășoară sunt pe baza de voluntariat.

Un alt exemplu de județ, unde elevii și porfesorii nu vor învăța pe 5 octombrie este județul Vrancea , unde nu se vor face ore în prima zi a săptămânii viitoare.  Rprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Vrancea atrag atenția că elevii trebuie să vină la școală, însă nu vor avea parte de lecții și extemporale ci vor participa la diverse manifestări organizate la nivelul fiecărei școli.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro