FOTO şi VIDEO: Protest spontan în faţa Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa

Protest spontan astăzi la Inspectoratul Școlar Dâmbovița, unde aproape 30 de angajați din învățământ, personal didactic și nedidactic auxiliar, adică contabili, bibliotecari sau informaticieni, au ieșit în stradă pentru că nu sunt de acord cu ordinul de ministru, prin care normele lor se reduc considerabil, existând riscul unor disponibilizări.

Protestul lor a avut loc chiar în momentul în care ministrul Educației avea o videoconferință cu sindicatele din învățământ pe această temă.

Liderul SLÎ Dâmbovița, Emil Poamă, a fost surprins, însă, când a ajuns la Inspectorat și a dat nas în nas cu sindicaliștii, cărora le-a reproșat că nu au vorbit mai întâi cu sindicatul și au acționat de capul lor. A stat apoi, însă, de vorbă cu aceștia, le-a ascultat nemulțumirile și a încercat să le explice că situația nu este atât de gravă pe cât o cred ei. În plus, după videoconferința cu ministrul, i-a informat că sindicatul a cerut retragerea ordinului deja semnat de ministru.

„Și noi am rămas surprinși când am aflat de acest ordin că a fost semnat de ministru. Marea grijă și preocuparea de bază a sindicatului este aceea de a nu pleca nimeni din sistem. Ministrul Educației, la o discuție cu liderii, a spus că, dacă în vreun județ, va pleca cineva din sistem ca urmare a acestui ordin, inspectorul general din acel județ trebuie să-și dea demisia”-Emil Poamă, lider SLÎ Dâmbovița

Angajații din învățământ sunt foarte îngrijorați, însă pentru faptul că normele le vor fi reduse considerabil, iar salariile vor scădea simțitor, unii dintre ei reclamând că vor rămâne cu doar 1100 de lei, după modificări. (VEZI ORDINUL) În plus, protestanții de astăzi s-au mai plâns liderului de sindicat că vor avea același volum de muncă, însă pe mult mai puțini bani.

De față cu sindicaliștii, invitați între timp în sediul inspectoratului, Poamă l-a sunat pe inspectorul general, Sorin Ion, aflat în deplasare la Sinaia, alături de inspectorul adjunct, Gabriela Istrate, și l-a informat că sindicaliștii vor să stea de vorbă și cu inspectorii. Sindicatele au cerut ministerului anularea ordinului încă din data de 4 septembrie, dar se apropie data de intrare în vigoare a acestuia (15 septembrie) şi nimic nu s-a întâmplat.

ordin

 

protestprotest 2protest 6

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro