“Fiecare Copil în Grădiniță” , programul prin care primăriile pot ajuta copii săraci din comunitatea lor

Copiii dâmboviţeni din familiile sărace vor fi sprijiniţi să meargă la grădiniţă, printr-un program derulat de autorităţile dâmboviţene, în colaborare cu Fundaţia OvidiuRo  şi Ambasada Marii Britanii în România.

“Fiecare Copil în Grădiniță” a fost lansat de Asociația OvidiuRo și Ministerul Educației în septembrie 2010 și a condus la o creștere spectaculoasă a înscrierii și prezenței copiilor săraci la grădiniță.

În 2014, 1500 de copii săraci și marginalizați din 10 județe sunt sprijiniţi să frecventeze grădinița datorită programului Fiecare Copil în Grădiniţă. Părinții acestora sunt motivați să își trimită copiii la grădiniță în fiecare zi, iar dacă cei mici vin regulat, primesc  lunar tichete sociale în valoare de 50 de lei. Acest sprijin a contribuit la atingerea unei rate de prezență regulată de peste 80%.

Chetele sociale sunt oferite pentru prezenţa copiilor din familii al căror venit pe membru de familie este sub 150 de lei pe lună şi care locuiesc în condiţii improprii. Ca parte din program, fiecare părinte asistă profesorul la clasă o dată pe lună. Acest lucru îi ajută să înţeleagă mai bine cum decurge o zi de grădiniţă şi îmbunătăţeşte comunicarea dintre aceştia şi profesori.

Ziua părinților se organizează lunar și este ziua în care cei mici se joacă și învață alături de părinții lor.  Participarea părinţilor la aceste întâlniri ESTE O CONDIŢIE pentru primirea tichetelor sociale.

Pachetul de aplicație se află pe http://www.ovid.ro/fcg/concurs-judetean/

Termenul de trimitere a formularului online este 11 iulie 2014, iar rezultatele selecției vor fi comunicate pe 8 august 2014.

Pentru mai multe detalii, cei interesaţi pot accesa site-ul IŞJ Dâmboviţa.

 

 

 


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro