Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității “Valahia” din Târgoviște a organizat a trei ediție a masei rotunde cu tema: „integrarea studenților / absolvenților Facultății de Științe Economice pe piața muncii”, o inițiativă a decanului Cristina Ștefan. Au luat parte la eveniment studenți, profesori și reprezentanți ai pieței muncii. ” Au dat curs invitației 15 studenți ai programelor de licența: Contabilitate și informatică de gestiune, Economia comerțului, turismului și serviciilor, Finanțe-bănci, Management și Marketing, majoritatea fiind in anul II de studiu. Cei din anul II sunt in perioada de practica la agenții economici, un motiv in plus sa fie motivați sa discute direct cu angajatorii. Legătura cu mediul economic atât cu instituțiile publice, cât și cu firmele private este foarte importantă pentru mediul universitar, dar și pentru studenți. Discuțiile au fost deosebit de interesante, de un real folos atât pentru angajatori, cât și pentru tinerii noștri studenți.
S-a subliniat importanța pregătirii universitare și a dobândirii competențelor necesare în vederea integrării absolvenților pe piața muncii, respectiv rolul stagiilor de practică, al rețelelor de contact în susținerea unui parteneriat activ între mediul universitar și angajatori.” conferențiar universitar doctor Cristina Ștefan, decan al Facultății de Științe Economice a UVT.
La masa rotundă au luat parte reprezentanții ai Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură, Corpului Experților Contabili și Contabili Autorizați, oameni de afaceri, dar și studenți. „A fost o adevărată onoare să iau parte la această activitate, alături de oameni care prin simpla lor prezență, ne transmit nouă, studenților, faptul că au o mulțime de sfaturi, experiențe, exemple și povești cu care să ne îmbogățească bagajul personal de cunoștințe. Cu siguranță că intuiția nu m-a înșelat, iar atât eu cât și colegii mei am fost foarte câștigați în urma discuțiilor avute în cadrul evenimentului. Printr-un exercițiu de imaginație, am fost puși în pielea tânărului capabil să predea elevilor unei școli gimnaziale încă din anii studenției, în postura angajatului cât și în cea de angajator, urmând să primim sfaturi prețioase din partea invitaților bazate pe experiențele pe care le-au trăit dânșii, oferindu-ne confirmări prin prisma poveștilor reamintite din timpul facultății, de la primele interviuri cu care dânșii au luat contact, de la activitatea și mediul primului loc de muncă și așa mai departe până la primele bussines-uri și relația pe care o au cu angajații. Atmosfera a fost plăcută, am fost ascultați de fiecare dată când am simțit nevoia să ridicăm întrebări, iar tot de atâtea ori am primit răspunsul care să ne satisfacă curiozitățile. Este mare nevoie de astfel de întâlniri, căci numai așa putem menține relațiile de muncă, putem rămâne în actualitate cu noile curente, cu piața, cu modul în care trebuie să lucrăm și să ne comportăm într-o societate educată având activitate prosperă. Să ne amintim că împreună suntem mult mai buni și că toate părțile prezente în cadrul acestei întâlniri au obiective comune, iar cel mai important este de a ne dezvolta economic prin formarea unor oameni capabili de rezultate mărețe!” a precizat Bogdan Dumitrache, student în anul II, participant la masa rotundă.
