EUROPE DIRECT Târgoviște continuă promovarea voluntariatului ca mijloc de implicare socială

    Voluntariatul este alegerea multor tineri care doresc să se dezvolte din punct de vedere personal și profesional și să aducă o schimbare în viața comunității din care provin. Cei care fac asta de mult timp au transformat deja voluntariatul într-un mod de viață și acum vor să împărtășească și altora din experiența lor.

      Tânăra echipă a Centrului EUROPE DIRECT Târgoviște s-a aflat săptămânile trecute în mijlocul copiilor și tinerilor provenind din familii monoparentale, care au unul sau ambii părinți plecați la muncă în străinătate sau aparținând altor grupuri vulnerabile din mediul rural. „Echipa-racheta” le-a vorbit despre importanța educației și a voluntariatului, precum și despre felul în care pot evolua dacă vin mai des la bibliotecă și învață lucruri despre viață în mod nonformal.

      Astfel, pe tot parcursul lunii octombrie, EUROPE DIRECT a susținut ore de informare europeană, sesiuni de formare, evenimente în mai multe localităţi din județ. În data de 17 octombrie, echipa s-a deplasat la Liceul Tehnologic Nicolae Ciorănescu Târgovişte unde a avut loc întâlnirea cu tema Voluntariatul alternativă pentru formarea profesională continuă : Mijloc de implicare socială, 21 octombrie gazda a fost Biblioteca Comunală Mătăsaru unde copii mai mici sau mai mari au aflat despre ce înseamnă Cetăţenie europeană, 22 octombrie a fost ziua în care s-a marcat inaugurarea spaţiului din curtea interioară care va găzdui evenimente în exterior în viitor, pe 23 bibliotecarii școlari și-au sărbătorit ziua prin participarea la un atelier de teatru labirint moderat de managerul centrului, iar pe 24 tinerii din Găești și bibliotecarii arondați orașului au urmărit prezentări despre metode inovatoare de a învăța despre Uniunea Europeană și a ne distra în același timp.

      Săptămâna următoare alte biblioteci care adăpostesc puncte de informare europeană au primit vizita centrului european. Luni, pe 27 octombrie, echipa a fost prezentă la Biblioteca Comunală Gura Ocniței, pe 28 la Biblioteca Comunală Conțești, pe 29 Grupul Școlar de Transporturi Auto Târgoviște. Sfârșitul lunii octombrie (ziua de 30), i-a găsit pe neobosiții voluntari din nou la Gura Ocniței, acolo unde, în cadrul centrului metodic organizat de Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” i-au învățat pe bibliotecarii prezenți alte lucruri interesante despre proiectele cu finanțare ori alte oportunităţi pe care Uniunea Europeană  le pune la dispoziţie tuturor ori la spaţiul dedicat şi special creat la etajul al doilea al Bibliotecii Judeţene Ion Heliade Rădulescu Dâmboviţa, unde au organizat mici surprize de…Haloween.

     Ultima lună de toamnă a venit cu daruri bogate…în informații pentru copiii și tinerii din comuna Raciu care, în data de 6 noiembrie, i-au primit cu brațele deschise, zâmbetul pe buze, dar și multă emoție, pe oaspeții de la Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște. „Mesagerii Uniunii Europene” i-au încântat pe copii cu jocuri nonformale și informații despre oportunitățile pe care le pot avea dacă vin mai des la bibliotecă, locul unde se desfășoară multe activități frumoase din care pot învăța lucruri deosebite și utile pentru viață.

 

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro