Elevii Școlii Nr.1 din Bezdead au rămas fără sală de sport. Primăria caută soluții

Distribuie:

Elevii Școlii Grigore Rădulescu Bezdead nu mai au de câțiva ani de zile o sală de sport, iar acest lucru trebuie rezolvat cât mai repede. Vechea sală de sport a fost demolată de primărie, pentru că prezenta un pericol, fiind foarte veche și gata oricând să se dărâme, pe locul acesteia, cel mai probabil urmând să fie amenajată o parcare pentru microbuzele școlare, astfel încât, așa cum spune primărița din localitate, copiii să nu mai iasă în stradă pentru a se urca în microbuzele ce parcau pe marginea străzii, în fața școlii.

Aici vreau să extind parcarea, astfel încât microbuzele copiilor să fie în siguranță în curte, să nu mai văd șirul acela de mașini pe trotuar. Aceasta va fi destinația acestui spațiu din fața primăriei. O să creez o poartă pentru copii, să vină să se urce în microbuz de aici. Să nu mai iasă în stradă. Am chemat un specialist pentru a avea cadastrul zonei”, spune primărișa din localiatte, Teodora Anghelescu.

Se caută, însă, soluții pentru construirea unei săli de sport atât de necesară copiilor care învață aici.

TeodoraAnghelescu „Aștept să vedem ce putem face pe POR. Se pare că ar exista posibilitatea de o extindere a școlii. Nu au apărut, însă, până acum ghidurile să vedem ce putem face. Încerc să o poziționez undeva în curtea școlii sau să vedem cum ne permite terenul. CNI ne anunțase printr-o adresă că au niște proiecte standard la care am putea să apelăm. Ar fi o soluție. Va fi imperios necesară o sală de sport, chiar dacă nu avem numărul acela foarte mare de elevi, dar copiii trebuie să-și desfășoare orele într-o sală de sport, chiar dacă am înțeles că în mare s-a renunțat la măsura cu sălile de sport, că s-au făcut în exces. Aici chiar este necesară”.

Până când vor avea o sală de sport, elevii din Bezdead, dar și tinerii se pot bucura de baza sportivă situată între Școala Grigore Rădulescu și Primărie, realizată cu fonduri proprii, dar și cu bani europeni, obținuți prin Gal-ul din care localitatea face parte (GAL Bucegi-Leaota), proiect în derulare. Este vorba despre baza sportivă cu teren de tenis şi nocturnă, de care avea nevoie în special echipa de fotbal a localităţii, Voinţa Bezdead, dar şi tinerii comunei, alături de un foişor unde copiii să-şi desfăşoare programele artistice, cu ocazia diferitelor evenimente.

Primărița Teodora Anghelescu spune că se are în vedere și împrejmuirea terenului de sport, unde elevii desfășoară activități sportive vara.

baza sportiva bezdead (2) baza sportiva bezdead (3) baza sportiva bezdead (4) baza sportiva bezdead (5)

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro