Elevii dâmbovițeni pot studia un an într-un liceu american

Liceenii care se află în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a pot studia un an într-un liceu american, dacă aplică pentru programul de burse FLEX (Future Leaders Exchange Program). Pe parcursul anului școlar, elevii vor locui la o familie americană, potrivit unui comunicat al Ministerului Educației.

Astfel, Ambasada SUA, Ministerul Educației și American Councils for International Education au lansat bursele FLEX și în România, prin intermediul cărora liceenii din România pot studia în SUA.

Cine se poate înscrie

Pentru aceste burse pot aplica liceenii care au cetăţenie română și care s-au născut între 1 ianuarie 1999 şi 15 iulie 2001. Mai mult, liceenii trebuie să studieze limba engleză în liceu și să îndeplinească criteriile pentru a obţine viza SUA.

De asemenea, nu sunt eligibili pentru burse liceenii care au stat în SUA mai mult de 3 luni în ultimii 5 ani.

Programul FLEX

Congresul SUA a creat acest program în 1992 și până acum au beneficiat de burse peste 24.000 de liceeni din Europa, Eurasia şi Asia Centrală.

Programul presupune un an întreg de studiu pentru liceeni în SUA. Astfel, fiecare bursier va locui timp de un an împreună cu o familie americană şi va studia într-un liceu american.

Participarea la programul FLEX este gratuită, finanțarea este făcută de Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii.

Elevii interesaţi pot să își depună candidatura online, până pe 16 octombrie, 2015 la https://ais.americancouncils.org/flex.

 

preluare http://www.romanialibera.ro


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro