„Educație digitală pentru un viitor care începe azi” la Școlile din Corbii Mari și Dragomirești

Astăzi, 16 mai 2019, a avut loc evenimentul județean „Educație digitală pentru un viitor care începe azi”, eveniment organizat în cadrul programului național Digitaliada de către Școala Gimnazială Corbii Mari și Școala Gimnazială Dragomirești, din județul Dâmbovița.

Din septembrie 2017, școala din comuna Corbii Mari face parte din familia școlilor Digitaliada, program dezvoltat de Fundația Orange pentru a susține educația digitală în România. În anul următor, i s-a alăturat și școala din comuna Dragomirești, una dintre cele 10 școli selectate în competiția din 2018.

Agenda evenimentului a cuprins prezentarea programului, a conținutului digital și aplicațiilor digitale folosite la clasă, precum și a platformei www.digitaliada.ro.

30 de elevi ai școlilor din Corbii Mari și Dragomirești au realizat o demonstrație practică de utilizare a instrumentelor digitale sub coordonarea profesorilor Aura Bârdeș, director adjunct, Școala Gimnazială  Corbii Mari, și Cristian Dragomir, director, Școala Gimnazială Dragomirești. Aplicațiile digitale folosite în demonstrație au fost Angles și Areas, iar la final participanții au fost provocați să răspundă unor întrebări de cultură generală folosind instrumentele de testare: Kahoot, Quizizz și Socrative.

Evenimentul a fost deschis de cele două doamne inspectori școlari general adjunct din județul Dâmbovița  Gariela Istrate și Elena Cristina Stroe.

Doamna Stroe a afirmat că Digitaliada este o „poveste de succes pe care eu am urmărit-o de-a lungul timpului și m-am bucurat de câte ori am văzut că participă școlile noastre la acest progam. M-am bucurat să văd că, în școli, cadrele diactice aplică ceea ce învață la fomările din acest program. Cu toții ne dorim ca elevii noștri să fie mai implicați, mai fericiți și iată că Digitaliada, prin tot ceea ce aduce nou, face posibil acest lucru. Matematica este o disciplină văzută de unii dintre elevi ca fiind mai dificilă și cu siguranță utilizarea instrumentelor digitale, a aplicațiilor acestora o face mai atractivă și mai accesibilă elevilor noștri. Platforma www.digitaliada.ro are un conținut digital atractiv, open source, poate fi accesată de toata lumea. În felul acesta, le arătăm elevilor noștri că internetul, că aceste materiale în format digital pot să își aducă un aport mare în ceea ce privește creșterea performanțelor lor școlare.

Primarii din Corbii Mari și Dragomirești, Ionuț Bănică și Dragoș Vlădulescu, și-au reiterat susținerea pentru cele două școli și pentru îmbunătățirea sistemului educațional din mediul rural prin accesarea de fonduri europene pentru reabilitarea și dotarea școlilor din comunele pe care le administrează.

Laura Erculescu, responsabil cerc metodic matematică, fost inspector școlar de matematică, Radu Tăbîrcă, inspector școlar informatică, și Rodica Nedelcu, inspector de matematică la ISJ Dâmbovița, au fost astăzi printre „elevii” celor 30 de „elevi-profesori” din cele două școli și au învățat noi metode de a folosi aplicațiile digitale la clasă. Dna Nedelcu consideră Digitaliadaun proiect interesant pentru mine personal, pentru că vin dintr-un liceu din mediul rural și atunci când a apărut această promovare a fost o mare ispită și tentație să aplic acolo pentru liceul și pentru școala mea, unde copiii învață matematica și au nevoie de o asemenea conexiune. Voiam să fac și eu parte din această familie, unde văd cu ochii mei o conexiune reală de la copii, părinți, Fundația Orange și  unitățile administrativ-teritoriale, implicit. Chiar aplicatia Angels, pe care am utilizat-o si eu, mi s-a lipit de suflet. Așadar, ideea mea pentru liceul unde predau este să intru în această familie a dvs.”

„Educația digitală înseamnă să ținem pasul cu tehnologia, este un mod ingenios de a-i implica activ pe elevi, făcându-i parteneri în propriul act educațional. Digitaliada este o oportunitate deosebită pentru elevii mei”,  apreciază Aura Bârdeș director adjunct al școlii din Corbii Mari.

“Sunt convins că fiecare copil spune acasă ce află la școală legat de tehnologia digitală, povestește fraților, părinților ce aplicații există pe tablete. Impactul asupra comunității este pozitiv”, sunt cuvintele lui Cristian Dragomir, director al școlii din Dragomirești.

„Trebuie să încercăm să fim oamenii timpurilor pe care le trăim astfel încât tehnologia să ne devină un aliat în scopul nostru de a îmbunătăți sistemul educațional, de a avea rezultate mai bune”, apreciază Laura Erculescu, responsabil cerc metodic matematică, fost inspector școlar.

“Astăzi nu poți să predai discipline informatice fără dispozitive digitale, fără calculatoare, fără tablete. Dar este obligatoriu pentru toate disciplinele să se folosească aceste instrumente și să aducem tehnologia digitală în susținerea demersului didactic”, este de părere Radu Tăbîrcă, inspector școlar informatică.

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro