Dialog structurat la Târgoviște Vocea tinerilor se face auzită!

Fundația Județeană pentru Tineret Dâmbovița organizează la Târgoviște două sesiuni de consultare a tinerilor în cadrul celui de-al VI-lea ciclu european al dialogului structurat.

Întâlnirile vor avea loc în zilele de 5 și 6 februarie 2018 între orele 13:00 – 16:00 în campusul Universității Valahia din Târgoviște, fiind găzduite de Centrul de Cercetări în Științe Politice și Comunicare, Corpul B, Amfiteatrul Vagu, parter.

Dialogul structurat este un instrument de comunicare reciprocă între tineri și decidenți în vederea implementării priorităților cooperării europene în domeniul politicilor de tineret la nivel național, regional și local și prin care este asigurată participarea tinerilor în procesul de elaborare a politicilor și strategiilor europene.

În prezent, la nivel european procesul de dialog structurat se concentrează pe nevoia de a identifica opiniile tinerilor ce vor sta la baza viitoarei strategii pentru tineret a Uniunii Europene.

Rezultatele consultărilor cu tinerii desfășurate în anul 2018 în cadrul procesului de dialog structurat nu vor fi utilizate doar pentru influențarea deciziilor la nivel european. Acestea vor sta și la baza unor schimbări pornind de la nivel local, din instituțiile, localitățile și județele în care tinerii trăiesc, învață sau lucrează. Asta înseamnă că cei interesați, alături de organizațiile de/pentru tineret partenere la nivel local, se vor putea implica activ în identificarea de soluții pentru problemele și nevoile din comunitățile proprii.

Sesiunile de la Târgoviște se desfășoară în cadrul unui proces de consultare a tinerilor desfășurat la nivel național de Fundația Județeană pentru Tineret Timiș și Consiliul Tineretului din România.

Participă tineri din Târgoviște și din județ, din mediul rural și urban, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale și reprezentanți ai autorităților locale.

Toate ideile și opiniile tinerilor emise în cadrul acestor consultări vor fi centralizate și vor sta la baza elaborării raportului de țară al României privind al VI-lea ciclu al dialogului structurat, ce va contribui la elaborarea viitoarei strategii pentru tineret a Uniunii Europene, dar și la dezvoltarea de politici locale și naționale de tineret pornind de la nevoile tinerilor.

Obiectivul principal al acestor ateliere este de a implica tinerii în dezvoltarea dialogului structurat dintre aceștia și factorii de decizie cu atribuții asupra politicilor incidente sectorului de tineret și nu numai, pentru a formula și fundamenta o serie de măsuri coerente de acțiune, bazate pe nevoile și aspirațiile tinerilor, în context local, regional, național și european.

Persoană de contact:

Valentin Grigore

Tel: 0722 829034

E-mail: [email protected]

facebook.com/events/414082042346595

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro