DÂMBOVIŢA: La nivelul fiecărei unităţi şcolare se poate decide dacă se fac sau nu cursuri

Luni, 9 ianuarie 2017, unitățile școlare din județul Dâmbovița își reiau cursurile și vor funcționa după programul normal, anunţă Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa. Totuşi, în funcţie de situaţia locală, şcolile pot decide suspendarea cursurilor.

Decizia de a nu suspenda cursurile la nivelul întregului județ a fost luată cu consultarea autorităților (prefectură, poliție, directori) și are în vedere și faptul că există mulți părinți care mâine lucrează și ai căror copii au nevoie de supraveghere. Pe de altă parte, la nivelul fiecărei școli legea permite luarea unei decizii proprii, în funcție de factorii locali (număr de elevi navetiști, starea drumurilor, încălzirea, etc.) a precizat Sorin Ion, Inspectorul General Şcolar pe pagina sa de facebook.

ANM a anunţat Cod Galben de ger pentru luni, 9 ianuarie. Maximele diurne se vor situa frecvent între -16 şi -10 grade, iar minimele nocturne vor fi cuprinse între -25 şi -15 grade.

Conform legii suspendarea cursurilor se poate face, după caz:
a) la nivelul unității de învățământ — la cererea directorului, în baza hotărârii consiliului de administrație al unității, cu aprobarea inspectorului școlar general;
b) la nivelul grupurilor de unități de învățământ din același
județ/municipiul București — la cererea inspectorului școlar general, cu aprobarea ministerului;
c) la nivel regional sau național, după consultarea reprezentanților federațiilor sindicale reprezentative la nivel de sector de activitate învățământ preuniversitar, prin ordin al ministrului educației naționale și cercetării științifice.

 

 


Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro