Dâmbovița: 4 940 de elevi de la clasa a VIII-A susțin simularea Evaluării Naţionale

Elevii de clasa a VIII-a încep, astăzi, simulările examenelor de Evaluare Națională cu prima probă, Limba și literatura română.

Potrivit datelor durnizate de Inspectoratul Şcolar Județean Dâmbovița (IŞJ), 4 940 de elevi înscrişi în clasa a VIII-a, încep simulările în Dâmbovița.

Marţi, 23 februarie, se va desfăşura proba de Matematică.

Ȋn județ, nu sunt elevi care studiază în limbile minorităţilor naţionale şi care să susțină proba la Limba şi literatura maternă .

Rezultatele vor fi comunicate elevilor în data de 4 martie.

Notele obţinute nu se trec în catalog.

Subiectele pentru simularea Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a sunt elaborate de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare. Corectarea lucrărilor va fi făcută de către doi profesori din unităţile de învăţământ, în care elevii susţin evaluarea, unul dintre profesori fiind cel care predă la clasă. Ȋn mediul rural, se poate face şi schimb de profesori între comune.

,,Astfel, se simulează condițiile exacte de examen, pentru a-i pregăti pe elevi şi pe profesori pentru examenele reale de la sfârşitul lunii iunie. Ȋn urma datelor obținute, Inspectoratul Şcolar Județean Dâmbovița va încheia un raport şi un plan de monitorizare şi control a ameliorării situației din unitățile de învățământ. Se referă la graficul de pregătire profesional, ca rezultatele să fie optime, pozitive, la examenele din iunie’’, a declarat profesor Valentin Stancu, purtător de cuvânt al IŞJ Dâmbovița.

 

 

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro