Un nou concurs dotat cu…Cupa Floare de Colț

A patra ediție a concursurilor montane dotate cu Cupa Floare de Colț s-a derulat în perioada 18-20 octombrie 2019, având ca organizator Asociaţia Ecologică Floare de Colţ, în parteneriat cu Organizaţia Naţională “Cercetaşii României” – Centrul Local “Naparis”. Concursul, având cofinanţare din partea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Dâmboviţa s-a desfășurat  la limita dintre masivele Bucegi și Leaota , pe valea Ialomiței, în zona Taberei Căprioara și a beneficiat de participarea a 8 echipe de câte patru tineri (2 fete şi 2 băieţi), cu vârsta între 14 şi 25 de ani, din judeţul Dâmboviţa, reprezentând mai multe unităţi de învăţământ sau ONG-uri.

În cursul primei zile, în frumoasa sală de mese a taberei Căprioara, tinerii au primit interesante informații legate de marcajele turistice, au văzut și chiar probat echipament de munte sau echipament specific pentru alpinism.

Ziua a doua a fost dedicată atelierelor practice, ceea ce s-a concretizat printr-o inedită drumeție pe valea Raciului, la captarea făcută în anii 60 pentru alimentarea cu apă a Hidrocentralei Moroeni (Gâlma) sau în probele pline de adrenalină constând în cățărare și rapel pe impresionanta Gâlmă a Ialomiței, o stâncă scăldată de blândul soare de toamnă. La întoarcerea de la aceste ateliere s-a făcut și o ecologizare a traseelor parcurse. Ziua de duminică a început cu teoria orientării cu busolă, urmată de un animat concurs contratimp, cu echipe participante cu mare ardoare în câștigarea de puncte.

La final, fiecare participant a primit câte o medalie, iar echipele câte un trofeu simbolic. Practic, la sfârșitul taberei, a câștigat exuberanța tinerilor, a câștigat curiozitatea lor, a câștigat Educația altfel!

Acest nou proiect a fost cea de-a 90-a etapă a programului Asociaţiei Ecologice Floare de Colţ “Natura ne învaţă primii paşi în viaţă”, program care a implicat până în prezent, aproape 4500 de persoane în cei zece ani de la înfiinţarea asociaţiei.

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro