TABLETA DE VINERI: Cristina DARMAZ – Tigrii înfometați

Vinerea e ziua lor, aici, la Gazeta Dâmboviței… Sunt elevii mei de azi, sensibili, inteligenți, preocupați de învălmășirile timpului pe care îl trăiesc, alături de noi. În ei cred că mai există o speranță și pentru lumea de mâine… ( Ionuț  CRISTACHE)

 

Vă aduceți aminte când eram copii și ne era frică de întuneric, de monștrii de sub pat sau de creatura aceea cu ochi roșii din dulap? Unii dintre noi încă mai au acele frici, dar pe măsură ce creștem suntem des încurajați să credem că frica este, defapt, o slăbiciune, un alt lucru copilăresc pe care trebuie sa îl înlăturăm ca dinții de lapte sau cu tricicleta.

Teama vine de la ceva ce creierul nostru vede drept amenințare, este ceea ce ne dă nouă viață. „A-ți fi frică de lucrul potrivit” este ceea ce i-a ținut pe strămoșii noștri în viața. E ceva normal să iți fie frică de plante sau insecte otrăvitoare sau de tigrii înfometați, dar ce se întâmplă cu fricile insignifiante?  Ca frica de poduri, de subterane, de clovni sau de ace… Sau de oamenii politici…

Trebuie sa reținem faptul că frica nu este adevarată, ea este o alegere. Singurul loc în care teama poate exista este în gândurile noastre asupra viitorului. Cum zicea un nene ministru, viitorul din prezent… Este un produs al imaginației noastre. Ne spunem cu toții o poveste ce aduce cu ea frica noastră de anumite lucruri sau evenimente, care în prezent nu există sau care nu se vor întâmpla niciodată. Dar uneori, desigur, cele mai grave temeri ale noastre se îndeplinesc. Acesta este unul dintre lucrurile uimitoare despre frică. Poate, din când în când, să prezică viitorul.

Oamenii pot fie să își trăiască visele, fie să își trăiască temerile și cred că majoritatea lor nu își trăiesc visele. Tuturor le este frică de ceva: moarte, singurătate, de pierderea unei persoane dragi. Sau de a nu fi iubiți, de a fi uitați, frica de a fi… tu însuți. Frica poate avea nenumărate forme. Poate mintea cu adevarat, fundamental, să scape de frică? Este alegerea noastră…

 


Valeriana heidelbergcement


Gurmand + Raiman caleatargovetilor
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro