Omul politic este criminalul acestei lumi. Cele mai multe războaie nu sunt făcute nici de Biserică, nici de indivizi revoltați, nici de grupuri de indivizi. Sunt făcute de politicieni! La fel, acțiunile acestora poartă greutatea unor crime, mai ales că avem de-a face cu acțiuni care se doresc a fi chiar și justificate.
S-a luat decizia ca liceele care au promovabilitate 0 la bacalaureat sau cu o reușită de 1 individ care are parte de asemenea reușită să nu li se mai acorde posibilitate de a înființa clasa a IX-a și, ulterior să intre în lichidare. De ce este o crimă să faci acest lucru? Se zice:
„Art. 10. — (1) Propunerile privind cifra de școlarizare pentru clasa a IX-a, cu frecvență, zi, învățământ liceal, corespunzătoare filierei/profilului/specializării/calificării profesionale se vor face de către unitățile de învățământ pentru care acestea au obținut autorizarea de funcționare provizorie/acreditarea prin ordin de ministru. Unitățile de învățământ care, în sesiunile cumulate din anul 2023 ale examenului de bacalaureat, au înregistrat procent de promovabilitate de 0% sau în care acest examen a fost promovat de un singur absolvent nu vor propune cifră de școlarizare la clasa a IX-a cu frecvență zi”.
Să o luăm prima oară biblic… Nu au mamă, nu au tată, nu au nicio credință! Nici măcar nu mai cunosc poveștile biblice, ce să mai vorbim să le interpreteze și să încerce măcar să aplice un conținut etic. Are rost să le vorbești despre Sodoma și Gomora? Are rost să le vorbești pe șleau, căci nu înțeleg dacă le dai textul exact, că important este și un singur individ?! Ba, mai mult, un singur individ merită salvat chiar dacă 100 nu ai nicio șansă? Că merită să plătești o armată de profesori doar pentru ca un singur individ să se salveze?
Apoi, să o luăm cu o comparație. Alții cum fac? Să le spui că în Japonia un tren vine pe o cale ferată abandonată în mare parte, doar pentru a duce la școală un singur elev?
Are rost să o luăm teoretic, abstract, principial? Adică să le expui acestor indivizi că lumea nu se măsoară doar în cantități, în bani și în producție economică? Există calitate, iar educația, medicina, cultura în general, toate acestea sunt dimensiuni calitative ale antropos-ului. Calitatea asta nu se măsoară în unități monetare!
A mai apărut ultimul repetent să ne spună că profesorii vor fi plătiți în funcție de performanță. Adică în funcție de elevii olimpici pe care îi îndrumă! Ce desen să facem pe asfalt pentru ultimul repetent politician și să îl facem să înțeleagă faptul că la Cucuieții din Deal profesorii nu au același start cu cei de la Colegiul Național „C-tin Carabella”? Că pentru cei de la Cucuieți este o imensă performanță – chiar una mai mare decât oriunde altundeva – să îl facă pe un plăvan care într-o zi ar putea să devină chiar și președinte să scrie corect o propoziție în limba română sau să îl facă să spună tabla înmulțirii pe sărite. Vor ține cont politicienii de aceste aspecte?
Asta în timp ce doctoratul a devenit un fel de „palmares” pe care îl mai pun deasupra ușii, lângă coarnele de cerb împușcat anul trecut. Iar politicienii plesnesc de atâta palmares, ducând în derizoriu titlul de doctor obținut de alții cu destul de multă trudă și răbdare. Ce i-a făcut oare pe ei să își dorească atât de mult aceste doctorate? Cum să îi îndepărtăm de aceste doctorate și să îi facem să nu și le mai dorească atât de mult încât să le mânjească cu mâinile lor atât de înnămolite?
Ultima găselniță care a plesnit pestilențial din vintrele politicienilor ne face să fim și mai înspăimântați. Să reducă facultățile care produc oameni dedicați muncii socialiste la doi ani! Adică nu e suficient că facultățile s-au redus la 3 ani, acum trecem la 2 ani! Adică să se știe clar că nu mai avem de-a face cu universități și facultăți, ci cu școli profesionale. Să îi învățăm să pună becul și atât! Doi ani sunt suficienți pentru a afla cum e treaba cu becul… Programul imbecilizării merge ca uns. Are rost să le mai dai argumente legate de această idee de-a dreptul cretină? La ce bun, căci ei nu prea știu oricum tabla înmulțirii pe sărite. Ce să le mai vorbești despre Shakespeare?