TABLETA DE LUNI – Ionuț CRISTACHE – Mustața națională

 

Gata cu ăștia… De acum înainte, aici, în tableta mea de luni nu va mai apărea numele lor, ei nu există, stricăm alfabetul cu gloria lor efemeră. Avem maneger național, cum scrie doamna cea din Videle, maneger peste țară și popor, însămânțat cu mustață plumburie și penală.


Știți cum se spune, numai pisicile sunt îngeri cu mustață. La noi, șade moșul în cămară, cu mustățile afară… Un vechi proverb românesc zice că ar trebui să îi căutăm mustățile spre fundul oalei. E sigur, de altfel, că mustața lui e din sârmă ghimpată, el este omul cu mustață de fum. Iar povestea începe cam așa: a fost odată un vulpoi cu pete ciudate, cu o mustață din ață încâlcită, chiar urechile lui erau căptușite cu pânză aspră, din cânepă murdară…

Un europarlamentar, din același partid cu mustața națională, scria ieri pe pagina lui de facebook că din cauza lor mustața supremă a ajuns să aibă prea multă putere.
Și zice: „Recunosc că nu l-am privit niciodată cu atenție”…  Și continuă: „Am considerat că am multe alte lucruri mai importante de făcut decât să-l analizez, să încerc să înțeleg ce urmărește, să-i anticipez planurile. Această indiferență a tuturor, mai ales a liderilor importanți ai partidului, ne costă acum foarte scump. A știut să se facă util, să își facă loc discret, cu răbdare, să exploateze slăbiciunile celor din jur… Și am ajuns aici, cu el controlând aproape toate instituțiile importante ale statului„.  Nenea acesta care face pe nevinovatul mai povestește că la un moment dat mustăciosul națiunii a întrerupt o ședință de partid pentru a urmări un serial turcesc. „Ne-am amuzat când a suspendat o ședință la partid ca să vadă Suleiman Magnificul. Văzându-i însă evoluția, acel moment capătă o simbolistică nouă”. În concluzia mesajului, europarlamentarul PSD  spune ca „filmul Suleiman Magnificul ar trebui interzis pentru că, pe fondul lipsei de cultură, poate crea monștri”.

Somn ușor!


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca