Așadar, deci, prin urmare, am fost și la vot!
Într-un exercițiu filosofic intens, regele nostru Gică Hagi spunea că „un lider e un conducător care le face când tu, unde stai tu, tuturor vă e mai bine”. Merge, prieteni, liderii au fost în apropierea votului național, fiecare la fel de hotărât precum pozele lipite în afișele regulamentare, înghesuite în cutiile primăriei. Se spune că niciodată nu se adună mai multe minciuni decât în timpul războiului, după vânătoare și înainte de alegeri. De altfel, alegerile și nu șansa ne determină destinul.
De cele mai multe ori, oamenii au avut talentul de a alege exact ceea ce le face rău. Aristotel spunea că ori de câte ori suntem la îndoială, trebuie să alegem calea prin care greșim mai puțin. Dar, suntem în stare? Îmi amintesc o replică dintr-un spectacol vechi, vin alegerile, pacea universală este declarată și vulpile au un sincer interes de a prelungi viața găinilor.
O doamnă celebră spunea: „vă mulțumesc pentru toată munca care am depus-o”… Cam așa e, avea dreptate Hemingway, să nu judecăm oamenii după cei cu care se adună, și Iuda avea amici ireproșabili. Vorba femeii de mai sus: „echipa care am venit vor găsi soluții”…
Bun, așadar, care-i soluția? Dacă ați ști voi câtă nimicnicie e în lumea de dincolo și dacă ați ști cât de ușoară e mântuirea, n-ați mai aștepta impostori de aiurea care să vină să vă mântuiască. Mircea Eliade…
Așa se mai spune, că un președinte își ține toate promisiunile pe care… avea de gând să le facă. Aia e, ni se preamărește ceva..,.