TABLETA DE LUNI – Ionuț CRISTACHE – De ianuarie…

Prietenii de la Gazeta Dâmboviței au făcut să apară o antologie a textelor publicate de mine, în fiecare săptămână, texte care au aproape vârsta ziarului electronic, intrat în istoria nouă a orașului nostru.

Cartea apărută de câteva zile are și un argument, pe care îl așez, mai jos, în tableta mea de astăzi…

Și cum ar fi să avem un an mai bun? Și să socotim că fiecare lucru trebuie să aibă locul lui, ca și toate celelalte din lume, să respectăm rânduielile și să ajungem îngăduitori cu ceea ce spun și fac cei de lângă tine. Bucuria și fericirile mărunte să ne ademenească tot mai rar.

Și cum ar fi să ne aflăm fericirea în dreptul celuilalt de a se folosi de tine? Să ne pierdem, dar să redevenim altcineva, să ne adunăm într-o oglindă crăpată, dar să nu ne credem vinovați. Să nu ajungem încercuiți în tipare rigide și să nu ne uscăm în buimăceala plictiselii.

Și cum ar fi să avem vremea de a privi salcia înghețată și plină de zăpadă, sfâșiată de gerul căzut peste noi? Să vrem să ne simțim însingurați și să ne amăgim că solitudinea este lipsită de amărăciune.

Și cum ar mai fi să hărțuim cuvintele și să adunăm mărunțișuri decolorate? Să vedem cum pereții camerei ne trimit din toate unghiurile lor o pârjolită adiere de iarnă.

Și tot ne-ar mai rămâne ceva, să adulmecăm laptele cald din bucătăria bunicilor, să avem vise albastre și să ne simțim legănați de valurile inventate în liniștea începutului de an, iar timpul să curgă mai domol, să deschidem ochii mari, casele să devină ceață, hornurile să cadă, iar marea să se reverse pe străzile înghețate.

GAZETA  DÂMBOVIȚEI  a devenit un cotidian de succes. Farmecul discret al realității este argumentul pentru care mă puteți găsi, în fiecare dimineață de luni, în paginile lui.

 

 

 


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro