În cadrul celei de-a XX-a sesiuni a Consiliului Popular al Municipiului Târgovişte se numeau provizoriu (până la organizarea alegerilor) ca membri în Comitetul Executiv, primarul oraşului Motoroiu Constantin, în calitate de preşedinte, ajutorul de primar Dinu Aureliu şi Nicolae Badea, Vasile Anghel, Ion Borcea, Corvin Graur, Dumitru Muşatescu şi Vasile Zaharia-membri.
Între priorităţile acestui Comitet se afla construirea unui palat administrativ, unde să-şi desfăşoare activitatea instituţiile apărute ca urmare a aplicării noii legi de organizare administrativ-teritorială, la 16 februarie 1968; prin aceasta se revenea la vechea împărţire a ţării în judeţe.
În cadrul celei de-a XXI-a sesiuni a Consiliului se anunţa alocarea a 70 000 de lei pentru amplasarea a 11 socluri pentru busturile unor poeți şi scriitori reprezentativi pentru oraşul nostru. Se hotăra, totodată, construirea a 380 de apartamente noi, modernizarea străzii Nicolae Bălcescu şi ridicarea unei creşe în Microraionul VIII.
Serviciul de Arhitectură şi Sistematizare înainta, la 25 martie, planul de detaliu al Parcului Tineretului, în vederea începerii lucrărilor de amenajare a acestuia.
Valoarea premiilor acordate angajaţilor Consiliului difereau în funcţie de importanţa secţiilor, aşa încât pentru secţiile Financiar şi Ahitectură se aloca 6% din fondul de salarii, secţiile Sănătate şi Învăţământ primeau 4%, iar personalul din Muzeul de Istorie, directorii căminelor culturale şi cei din. Administraţia pieţelor trebuiau să se mulţumească cu un fond de premiere de 3% din fondul de salarii.
La 20 mai oile de la Cooperativa Agricolă de Producţie din comuna Dobra au inundat strada Nicolae Bălcescu, distrugând 180 de fire de trandafiri de 10 lei bucata şi 300 de flori cana indica, în valoare de 4 lei bucata. CAP-ul era amendat cu suma de 150 de lei şi plătea despăgubiri civile în valoare de 3000 de lei.
Radu Alexandru STATE este doctor în istorie, consilier principal la Serviciul Județean Dâmbovița al Arhivelor Naționale și ardelean de Târgoviște…