Vom continua periplul prin Târgoviştea lui 1936, completând lista deciziilor pe care le lua Delegaţia Consiliului Comunal în acest an, cu privire la cuantumul unor diurne, anume câte 1500 de lei pentru cei trei consilieri ce urmau a reprezenta oraşul la primirea în Bucureşti a principelui regent al Serbiei -Paul- şi a lui Eduard Beneş – preşedintele Republicii Cehoslovacia, dar şi la serbarea zilei de opt iunie, data încoronării lui Carol al II-lea.
Era, de asemenea, aprobarea ordonanţării sumei de 30.000 de lei ca subvenţie acordată spitalului de tuberculoză.
Pe perioada 1 aprilie 1936 – 1 aprilie 1937 era angajat, pentru suma de 18.000 de lei, Costică Teodorescu, pentru vidanjarea latrinelor de la toate serviciile ce aparţineau Primăriei.
De la aceeaşi dată, Gh.Găişteanu era angajat cu suma de 50 de lei pe zi, pentru desfundarea gurilor de canal.
Funcţionarii Primăriei primeau lemne de foc din pădurea Coada Rovinei, ce aparţinea instituţiei.
Se aproba executarea etapei a III-a a construcţiei la hala centrală a oraşului, cu un rabat de 2% din preţul din deviz – 941.592, ca urmare a licitaţiei câştigate de Societatea „Argos” din Ploieşti, reprezentată de A.Benedek şi C.Al.Lahovary.
Pentru parcarea maşinilor Serviciului Salubritate se închiria garajul lui Mihail Costescu pe termen de un an, începând cu 1 iunie, pentru suma de 32.000 de lei.
La 14 iulie era aprobată plata a 2420 de lei, pentru realizarea tiparelor necesare turnării… bordurilor… Boală veche, nu scăpăm!
Pentru pavarea străzilor cu piatră cubică era angajat un măiaş plătit cu 60 de lei pe zi, în acelaşi an achiziţionându-se nouă vagoane de piatră cubică, iar pentru vopsirea stâlpilor electrici din fier se plăteau 12.950 de lei.
Radu Alexandru STATE este doctor în istorie, consilier principal la Serviciul Județean Dâmbovița al Arhivelor Naționale și ardelean de Târgoviște…