Conform art.80 din Statutul Funcționarilor Comunali, cea mai înaltă funcție în cadrul primăriilor urbane reședințe de județ o deținea secretarul general al primăriei, care era șef de serviciu, ceilalți șefi de serviciu coborând pe poziția inferioară de șefi de secție. La Târgoviște însă, la 1 aprilie se lua hotărârea ca secretarul general să fie încadrat pe funcția de subdirector.
Diurna pentru funcționarii comunali ce se deplasau în interesul serviciului era stabilită la o sumă egală cu salariul pe patru zile plus cota pe patru zile, din prima de activitate (socotită la 70% din salariu); dacă plecarea era sub șase ore, nu se plătea diurnă, considerându-se că funcționarul avea posibilitatea să ia masa acasă; de asemenea, pentru deplasări de mai puțin de 24 de ore în afara județului, diurna era redusă cu 30%, fiindcă funcționarul în cauză putea dormi acasă.
În cadrul licitațiilor organizate de Primărie pentru închirierea de spații destinate comerțului, domnul Aurel Oltei plătea 360.000 pentru o gheretă de tutungerie, așezată pe Bulevardul Independenței, colț cu strada Prof. Radian, pe o perioadă de un an.
În ședința din 22 august a Comisiei Interimare, primarul Ion Rădulescu invita membrii acesteia la Te-Deumul organizat la Mitropolie și la ședința festivă, pentru celebrarea zilei de 23 august. Reprezentantul PCR, Tănase Borțoi propunea ca realizările guvernului Groza să fie anunțate la mitingul organizat în același scop, la un megafon achiziționat de la firma Dudescu pentru suma de 13.000 de lei și instalat la Hală. Trei difuzoare urmau a fi instalate cu ajutorul unui km de cablu necesar, obținut ca urmare a intervenției primarului, pe lângă batalionul sovietic local.
Radu Alexandru STATE este doctor în istorie, consilier principal la Serviciul Județean Dâmbovița al Arhivelor Naționale și ardelean de Târgoviște…