La 24 ianuarie, primarul Ion Rădulescu decidea înființarea unei contribuții adiționale de 3%, pentru impozitele pe veniturile proprietăților agricole, a proprietăților clădite, pe comerț, industrie și profesiuni, această măsură fiind absolut necesară pentru echilibrarea bugetului orașului pe anul financiar 1945-1946.
În 30 ianuarie, lua ființă comisia pentru semnalarea cărților și a revistelor în limbile germane și maghiară, care prin conținutul lor puteau dăuna relațiilor cu aliații, comisie alcătuită din primarul Rădulescu (președinte), profesorul Bazil Popescu, reprezentant al învățământului secundar, Vasile Zamfir, din partea librarilor, dr. Minuș Mustăciosu și profesorii Valeria Tomescu și Alex Negrescu.
În cursul lunii februarie, Serviciul Sanitar al județului înainta o adresă prin care solicita revizuirea numerelor atribuite locuințelor, fiecare casă având două sau uneori, chiar trei numere, fapt care îngreuna găsirea adreselor căutate de agenții sanitari. Șeful Serviciului Tehnic propunea în acest sens adoptarea unei ordonanțe prin care cetățenii să-și procure contra cost, tăblițe cu noi numere de case.
Tot în februarie, Primăria decidea angajarea a trei funcționari, suplimentar, în cadrul compartimentului M.O.N.T., ale cărui atribuții se înmulțiseră o data cu sarcinile impuse de Comisia Aliată de Control, din oraș: Traian Mortoiu era angajat agent administrativ, Nicolae Colțea-impiegat, iar Constantin Zamfirescu-subșef de birou.
La 30 iunie, în baza Decretului Lege nr.144 din 19 decembrie 1944, care obliga reintegrarea personalului demis în timpul dictaturii regale din considerente rasiale era repus în funcția de subșef al Uzinei electrice din oraș, inginerul Beniamin Weiss; acesta beneficia de plata tuturor drepturilor salariale pierdute odată cu demisia sa forțată, din 1 aprilie 1938.
Radu Alexandru STATE este doctor în istorie, consilier principal la Serviciul Județean Dâmbovița al Arhivelor Naționale și ardelean de Târgoviște…