Încă din anul anterior se alocau 10.500.000 de lei pentru asfaltarea străzii General Florescu. La licitațiile organizate în 30 octombrie, 10 și 25 noiembrie 1943, 3 ianuarie și 19 februarie 1944 nu s-a prezentat nici un ofertant, datorită prețurilor care crescuseră foarte mult făcând imposibilă acoperirea costurilor lucrării, cu suma alocată inițial. Așa se face că la 17 martie primăria hotăra să mărească la 17.000.000 de lei fondul pe care îl punea la dispoziție Arsenalul Armatei din Târgoviște, lucrarea fiind considerată una de interes militar. La licitația din 24 mai se prezentau subinginerul Lăzărescu, care oferea un adaos de 40% peste deviz și subinginerul N. Burcescu, care oferea 19,80% peste deviz, cea din urmă fiind acceptată.
La 1 iunie, era numit comitetul de conducere al Muzeului Regional al Primăriei Orașului Târgoviște, alcătuit din Constantin Dimitriu-președinte de onoare, primarul Lazăr Petrescu-președinte, inspectorul școlar primar, directorul Liceului Enăchiță Văcărescu, protoereul județului și profesorul Al. Vasilescu (directorul muzeului).
Se hotăra construirea unui rezervor cu capacitatea de 500 m.c., pentru stingerea incendiilor cauzate de raidurile aviației inamice, pe un teren de cca 800 m.p. pe strada Piața Matei Basarab, expropriate de la Gheorghe Nițescu, din comuna Băleni.
În iunie, prerogativele funcției de primar treceau la secretarul Dumitru Nicolaescu, deoarece funcția de ajutor de primar nu era prevăzută, iar primarul Petrescu se îmbolnăvise grav de plămâni.
În vederea estetizării zonei centrale, în iulie se hotăra amenajarea unui nou bulevard, Neagoe Basarab, simetric cu bulevardul Mareșal Antonescu.
Radu Alexandru STATE este doctor în istorie, consilier principal la Serviciul Județean Dâmbovița al Arhivelor Naționale și ardelean de Târgoviște…