La 25 septembrie, secretarul Primăriei, N.I.Popescu solicita achitarea sumei de 5220 de lei ce reprezentau diurna cuvenită primarului Iancu Anastasescu, pentru deplasările efectuate în perioada 4-25 septembrie în Ținutul Bucegi și la diferite întreprinderi ce furnizau materiale necesare Apărării Pasive.
Tot în septembrie, se aproba efectuarea lucrării de degajare a zidurilor istorice ale Curții Domnești, lucrarea ridicându-se la o valoare de 17.700 lei.
La 29 septembrie, era retribuit cu suma de 2500 de lei, pentru executarea a 15 planuri ale unor proprietăți deținute de Primărie.
În octombrie, erau aduse din pădurea de la Priseaca – proprietatea Primăriei – 20 de vagoane de lemne necesare încălzirii localului instituției în perioada rece, pentru tăierea lor fiind angajat contra sumei de 380 de lei de vagon, Niculae Ionescu.
În noiembrie, se aproba ca din bugetul ordinar să fie deschise o serie de credite suplimentare, necesare pentru: rambursarea cheltuielilor de transport ale funcționarilor (30.000 de lei), plata convorbirilor telefonice (10.000 de lei), serbări naționale și recepții (15.000 de lei), ajutorarea și înmormântarea săracilor (20.000 de lei), procurarea de haine și cărți pentru elevii sărmani (5.000 de lei). În aceeași ședință era aprobat și un credit extraordinar în sumă de 300.000 de lei, solicitați de Rezidența Regală în favoarea celor concentrați: fiecare din familiile acestora urma să primească o pâine zilnic, costul livrărilor ridicându-se la 1700 de lei zilnic.
Pe 3 noiembrie, era aprobată alocarea sumei de 2804 lei pentru construirea unei estrade la Mitropolia Târgoviștei, necesară oficierii căsătoriilor.
În data de 2 decembrie, era încheiat un contract cu Imprimeriile Statului din Chișinău, în vederea furnizării registrelor și imprimatelor necesare Primăriei în anul ce urma, valoarea acestui contract fiind de 151.670 de lei.
Radu Alexandru STATE este doctor în istorie, consilier principal la Serviciul Județean Dâmbovița al Arhivelor Naționale și ardelean de Târgoviște…