TABLETA DE JOI – Radu Alexandru STATE – Reclamele în presa interbelică târgovişteană

   Erai târgoviştean în anii interbelici şi aveai nevoie de o pereche de cizme? De la pielăria Avântul, a domnului Aurică Popescu, situată pe strada I.C.Brătianu puteai achiziţiona o pereche realizată din „cel mai fin şi mai durabil material de încălţăminte, la preţ foarte convenabil”.

Ţi se defecta ceasul? Îţi sărea în ajutor, cu preţuri „fără concurenţă”, H.L.Fried, la ceasornicăria care-i purta numele, de pe „ulicioară”.

Doamnele beneficiau de serviciile salonului Figaro, aflat pe strada  C.A. Rosetti, la numărul 8, proprietatea lui Dumitru Sandric, care asigura „frizerie, coafură şi manecure”, localul fiind „asortat cu diferite articole de toilette şi parfumerie”.

Pentru momente relaxante, masa o puteai lua la Bodega sau Restaurantul Fraţilor Protopopescu, de pe locul fostului Han Galben, fiind asigurat că vei fi servit „ca acasă” şi unde se putea savura „cea mai delicioasă cafea”. Concurenţa reprezentată de Cocoşul Negru anunţa reduceri de la consumaţie, preţul la cafea ajungând la 6 lei şi la vin – la 40 de lei. Dacă optai însă pentru a urmări programul de „Varieteu” al aceluiaşi restaurant, pentru o cafea scoteai din buzunar 12 lei şi 100 de lei pentru o sticlă de vin.

Lăudându-se cu calitatea băuturilor servite, Bodega Gheorghe Buculescu îndemna consumatorii să nu aibă „frică de metilic”, în vreme ce cu „preţuri modeste, conform vremii” (1933) încerca să atragă la serbările câmpeneşti organizate în zona Haltei Teiş, restaurantul cu grădină La Castelul Peleş, proprietatea lui Costică Popescu.

Un automobil Chevrolet sau Chrysler ţi-l puteai repara la Autogarajul Constantin Dinescu, în vreme ce cauciucuri puteai achiziţiona de la Depozitul Mociorniţa, din strada Progresului, nr.1 (firma Good Year) sau de la cel al lui Radu Lupescu, aflat în strada Regele Carol al II-lea (firma Michelin). Pe aceeaşi stradă vă puteaţi reface dantura, la Cabinetul dentar Frederic Schwartz.

Dacă aveai ca pasiune fotografia, exista posibilitatea să găseşti „orice articol fotografic de calitate (AGFA)”, la magazinul lui Paul Zaharia, aflat de asemenea pe strada Regele Carol al II-lea.


Valeriana heidelbergcement


Gurmand + Raiman caleatargovetilor
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro