Începând cu luna aprilie, toate activitățile economice desfășurate de întreprinderile subordonate Comitetului Provizoriu al orașului erau preluate de Întreprinderile Economice ale orașului, director fiind numit Ion Mureșanu, care era și șeful secției Gospodărie Locală; volumul mare de muncă pe care îl presupunea funcția ducea la hotărârea numirii unui nou director, în persoana lui Ion Bănulescu, fostul vicepreședinte al Comitetului Provizoriu.
Prin decizia nr.5742 era aprobată înființarea unui magazin de consignație, înscris la secțiunea Financiar și obligat să întocmească un plan de producție; veniturile acestuia se vărsau la bugetul Primăriei, iar responsabil era numit Aurel Cucu.
Comitetul Provizoriu deținea de asemenea și o simigerie, gestionată de Toma Gardani.
Șeful secției Cadre din Comitetul Provizoriu era Haralambie Constantinoaia, cel care devenea începând cu luna mai și șef de cadre la Întreprinderile Edilitare Târgoviște.
Înființarea, la 15 iunie, a Întreprinderii de Locuințe și Localuri, în scopul administrării imobilelor naționalizate era considerată ca făcându-se în scopul unei „gospodăriri bine chibzuite” a acestora.
La 20 iunie, lua ființă o școală de șoferi-curs seral, care funcționa în strada Poet Alexandrescu, la numărul 57; Gheorghe Constantinescu preda orele de circulație și regulile de conducere, iar Nicolae Petrescu era instructor coordonator pentru cursul de autovehicule, ei fiind plătiți din fondul taxelor de frecvență, achitate de elevi.
Radu Alexandru STATE este doctor în istorie, consilier principal la Serviciul Județean Dâmbovița al Arhivelor Naționale și ardelean de Târgoviște…