În acest an se înființa, în cadrul Primăriei, Întreprinderea de Locuințe și Localuri, având-o ca director pe Franța Tomozei.
Director al fostei fabrici Victoria, care fusese naționalizată și extinsă cu o secție de fabricat săpun (și care fusese preluată de Primărie) era numit Gheorghe Modolea. Mihai Niță, conducătorul tehnic al acesteia, avea un salariu lunar de 31.350 de lei, față de cel al președintelui Comitetului Provizoriu al Orașului, de pildă, care câștiga 18.000 de lei. De altfel, pentru ocuparea oricărui post din schema de organizare a Primăriei era nevoie de aprobarea Comisiei pentru Simplificarea și Raționalizarea Aparatului de Stat, de la București.
Noii șefi de secție din cadrul Comitetului Provizoriu erau Marcel Șotângeanu (Secretariat) și Ion Mureșanu(Administrativ), cel din urmă ajungând ulterior la conducerea secției de Gospodărire Comunală, în locul arhitectului Ștefan Boriga.
Lua ființă, în aceeași perioadă, o comisie pentru stabilirea cotelor de lapte obligatorii, impuse proprietarilor de vaci și bivolițe din cuprinsul orașului; aceasta era alcătuită din Nicolae Bănulescu-vicepreședintele Comitetului Provizoriu, dr. Vitalie Caraman-medicul veterinar al orașului, horticultorul-șef Alexandru Atanasiu și șeful secției Comerciale-Alexandru Anastasiu.
La Biblioteca Populară Maxim Gorki era angajată Irina Podaru; trebuie spus că numele bibliotecii apărea scris M. Gorchi.
Pe lângă Școala Profesională de Fete se înființa un atelier-școală, avându-le ca maestre de croitorie pe doamnele Maria Russu și Virginia Iorga.
Radu Alexandru STATE este doctor în istorie, consilier principal la Serviciul Județean Dâmbovița al Arhivelor Naționale și ardelean de Târgoviște…