Comisia permanentă pentru învățământ, din primărie, desfășura o campanie de informare a elevilor, pentru evitarea frecventării cinematografelor și a altor locuri aglomerate, în scopul stopării extinderii numărului cazurilor de poliomielită.
În același sens, comisia permanentă pentru sănătate organiza, în acest an, o conferință privind modul de tratare a poliomielitei, dar și un simpozion dedicat măsurilor luate pentru creșterea natalității și scăderea numărului de avorturi.
Comisia de gospodărire comunală iniția înființarea comitetelor de străzi, compuse din bunii gospodari, evidențiindu-se prin aspectul curat al străzilor comitetele de pe străzile Crețulescu, Mihai Bravu, Brâncoveanu și Mr. Alexandrescu; ba chiar unele comitete depășeau stadiul păstrării curățeniei, având inițiative deosebite, așa cum era cazul comitetului străzii Crețulescu, cel care lua măsura transformării unui spațiu viran, în parc.
Comisia de femei era implicată într-o serie de activități, precum educația sanitară: este cazul doamnei Sora Mihăescu, aceasta reușind să înscrie un număr important de locuitori pe listele donatorilor de sânge; comisia s-a remarcat și în mobilizarea pentru alegerile de deputați pentru Marea Adunare Națională.
Comisia pentru locuințe și spațiu locativ se confrunta cu continuarea crizei de locuințe, împreună cu Comitetul de Partid și Consiliul Sindical demarând o acțiune de depistare a spațiilor excedentare, în urma căreia erau rezolvate peste 190 de cereri de locuințe.
De problemele majore ale orașului se ocupa Comitetul Executiv al Sfatului Popular, printre ale cărui realizări din acest an numărându-se repunerea în funcțiune a fabricii de gheață și reorganizarea Halei de alimente și a Oborului săptămânal, a căror activitate era haotică. Înființarea și acțiunile unei comisii alcătuită din membri SANEPID, Administrația piețelor, Miliția economică și Secția Financiară din primărie duceau la o creștere simțitoare a veniturilor obținute din activitățile desfășurate în aceste spații. Astfel, dacă înainte de înființarea acestei comisii, într-o zi de obor se încasau circa 1000-1200 de lei, activitatea acesteia determina o creștere la 4000-4500 a veniturilor încasate de administrația locală, într-o zi de vânzări în obor.
Radu Alexandru STATE este doctor în istorie, consilier principal la Serviciul Județean Dâmbovița al Arhivelor Naționale și ardelean de Târgoviște…