Sfatul Popular al Orașului hotăra ca data de 10 septembrie să fie data limită până la care locuitorii puteau preda cotele obligatorii de secară, orz, ovăz și mazăre.
Târgoviștea se confrunta în acest an cu o criză de gaze naturale, fapt care determina Comitetul Executiv să decidă în septembrie, reducerea numărului de focuri la instituțiile și întreprinderile din oraș: uzina Gh. Gheorghiu Dej (UPET) scădea cu 30 numărul acestora, Sfatul Popular cu 5, la fel Liceul Nicolae Bălcescu și internatul acestuia, Școala Medie de Petrol trebuia să renunțe la 15 focuri, iar internatul său, la alte 10, în total 134.
Nici consumatorii privați nu erau scutiți de economie, unui număr de 47 de proprietari de case cu consum mai mare reducându-li-se numărul de focuri de gaze cu câte unul, amplasat de regulă în baie sau antreu.
De prestația în muncă la care erau obligați cetățenii orașului sau de plata echivalării acesteia în bani, se ocupa o comisie de recepție a lucrărilor, alcătuită din Gh. Bengea-vicepreședintele Sfatului Popular și din deputații Ilie Gheorghe și Paraschiv Toader.
Radu Alexandru STATE este doctor în istorie, consilier principal la Serviciul Județean Dâmbovița al Arhivelor Naționale și ardelean de Târgoviște…