La 18 ianuarie, primarul Ion P. Rădulescu stabilea membrii comisiei de propuneri pentru numiri, înaintări în funcție și transferări: secretarul Primăriei – Dumitru Nicolaescu -președintele acesteia, șeful Serviciului de Aprovizionare – Aurel Goran-secretar, iar șefii secțiilor Financiar și Administrativ, Ion Dumitrescu și N. Postelnicu – membri. Din partea Sindicatului salariaților comunali participa Gheorghe Arghirescu – șef de birou -, care doar în decurs de o lună ajungea să se amestece în repartizarea angajaților și să aducă injurii la adresa funcționarilor superiori, motiv ca primarul să-l sancționeze cu pierderea salariului.
În februarie, demarau măsurile pentru asanarea împrejurimilor orașului, fiind înființat și un Serviciu al Salubrității, era realizată canalizarea unei părți a orașului, se creau parcuri și spații verzi. Lipsa canalizării în mare parte din oraș făcea ca de vidarea closetelor să se ocupe vadanjeuri de ocazie, în condiții periculoase pentru populație și la prețuri de speculă. De multe ori, ei aruncau conținutul butoaielor în apropierea locuințelor sau în iazul morilor, care servea la irigarea terenurilor. Se lua, astfel, măsura creării unui Serviciu de vidanj, în Primărie, ale cărui cheltuieli se ridicau la suma de 3.000.000 de lei, în condițiile concesionării serviciului unui antreprenor.
În martie, era organizată licitație pentru instalarea unui difuzor și a unei stații de recepție și amplificare, în Primărie și în Grădina Publică, licitație câștigată de Ștefan Dudescu, care oferise suma de 1.800.000 de lei.
Tot în martie, se decide construirea unui pod de lemn cu o singură deschidere, peste șanțul cetății, pe strada Vărniceri, lucrarea urmând a fi realizată de subinginerul Nicolae Burcescu, pentru suma de 2.800.000 de lei (cu 19% peste devizul inițial).
Radu Alexandru STATE este doctor în istorie, consilier principal la Serviciul Județean Dâmbovița al Arhivelor Naționale și ardelean de Târgoviște…