Notabilităţile comunei erau: Dumitru Ivănescu (primar), Gheorghe Rădulescu (notar), Gheorghe Popescu (preot paroh) şi Ion Mitrescu (preot paroh-Ungureni), Gheorghe Teodorescu, Gheorghe Iosif Oprea şi Ştefan Ion (învăţători la şcoala din Măneşti), Nicolae Diaconescu (învăţător la Ungureni) şi pr.Ion Mitrescu (învăţător la Drăgăeşti).
În acest an se aflau în construcţie două localuri de şcoală la Drăgăeşti-Ungureni şi Drăgăeşti-Pământeni, prima urmând să aibă două săli de clasă şi cancelaria dirigintelui şi având alocat, din bugetul comunei, suma de 16.914 lei, cea de-a doua, o sală de clasă şi o cancelarie. Pentru ambele, Prefectura contribuia cu un ajutor de 5000 de lei.
Populaţia comunei era de 2428 de locuitori: Măneşti-1023, Drăgăeşti-Pământeni-721, Drăgăeşti-Ungureni-624;
În comună existau o brutărie, proprietatea lui Cristache Tănăsescu, o moară de apă cu piatră şi fierăstrău, a primarului Ivănescu, o alta cu fierăstrău cu pânză, a lui George Eftimiu, dar şi o moară de apă cu două pietre, cu turbină, proprietatea lui N. Florescu şi Ion Moise;
În Măneşti existau două cârciumi (ale lui Costică Cristache şi Gheorghe Nistor) şi trei băcănii (ale lui Ionel Mateiescu, Iosif Oprea şi Marin Iosif Nistor), la Drăgăeşti-Pământeni, Mihail Lăzărescu avea băcănie, iar Constantin Darie şi Matei Gutenberg cârciumă; în Ungureni, Costache Sima deţinea o cârciumă.
Radu Alexandru STATE este doctor în istorie, consilier principal la Serviciul Județean Dâmbovița al Arhivelor Naționale și ardelean de Târgoviște…