TABLETA DE JOI – Radu Alexandru STATE – Fotbalul târgoviştean în anii 1948-1949

Contextul euforiei generată de meciurile din campionatul European de fotbal m-a determinat ca, în calitate de fost fotbalist legitimat la o mică echipă în anii dinaintea facultăţii, să fac o scurtă incursiune în istoria fotbalul târgoviştean, mai precis atunci când se înfiinţa gruparea polisportivă a Miliţiei-Dinamo.

   Aceasta era înregistrată la 31 august 1948, la Organizaţia Sportului Popular, cu numărul 1035 şi avea în componenţă mai multe secţii precum cea de volei sau tenis de masă.

La primul campionat districtual de categoria a II-a de la Târgovişte au participat şapte echipe: Libertatea Târgovişte, Armata Găeşti, Sănătatea Târgovişte, Dinamo Târgovişte, Petrol Teiş, Dichiu Moroeni şi Libertatea Petrol Gura Ocniţei, Dinamo clasându-se pe prima poziţie, cu un total de 21 de puncte (10 victorii, un egal şi o înfrângere şi un golaveraj de 40 de goluri marcate, la 12 primite).

Echipa Dinamo Târgovişte era alcătuită din următorii: Ion Stan, Grigore Onose, Gheorghe Manole, Aurel Milea, Ion Stancu, Vasile Badea, Giovani Cazacea, Traian Diaconescu, Atanasie Petrescu, Mircea Teodoroiu, Toma Păun, Ioan Grigore, Gheorghe Postolache, Remus Moratelli, Dumitru Crintea, Simion Nicolescu, Cicerone Niculescu, Şerban Dumitriu, Toma Gardani, Nicolae Oltei, Constantin Soare, Dumitru Mănguţă şi Ion Stănescu.

 

RADU ALEXANDRU STATE  este  doctor în istorie, consilier principal la Serviciul Județean Dâmbovița al Arhivelor Naționale  și ardelean de Târgoviște…

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro