În noiembrie 1948, Direcţia Presei a Ministerului Artelor şi Comunicaţiilor era de acord cu apariţia Buletinului comunal al oraşului Târgovişte, publicaţie lunară cu un tiraj de 400 de exemplare, ce-l avea ca redactor-şef pe Dumitru Nicolaescu.
În acelaşi an, apărea bisăptămânalul Chemarea, sub îndrumarea PMR, având un tiraj de 6000 de exemplare, iar ca redactor-şef pe Dumitru Rădulescu; din colectivul de redacţie făceau parte Cristodor Rădulescu, Tiberiu Bănulescu, Gheorghe Popescu, Alexandru Sache (toţi membri ai PMR) şi Emil Georgescu, din PNP.
Tot acum, se hotăra desfiinţarea organului de presă al Sindicatului Învăţătorilor din Dâmboviţa, revista Învăţătorul, care se tipărea într-un tiraj de 1000 de exemplare, la tipografia „I.Heliade-Rădulescu”. Era considerată o revistă care în 24 de pagini promova „cultură, luptă profesională şi informaţii”, iar responsabil cu redacţia era Ion Bălăşescu.
Din aprilie 1948, această revistă era înlocuită cu Buletinul Oficial al Inspectoratului Şcolar, cu o apariţie de 350 de exemplare, având între patru şi opt pagini, în funcţie de fondurile existente. De editarea acestuia se ocupau inspectorul şcolar judeţean Ioan Costache şi subinspectorul şcolar de cancelarie, Traian Mazilu.
Radu Alexandru STATE este doctor în istorie, consilier principal la Serviciul Județean Dâmbovița al Arhivelor Naționale și ardelean de Târgoviște…