Soprana Felicia Filip, în juriul Concursului Național Folcloric Chindia, organizat de Facultatea de Științe și Arte Târgoviște

Astăzi a avut loc la Târgoviște, la Sinagoga Universității Valahia, Concursul Național Folcloric Chindia, un eveniment deosebit, organizat de Facultatea de Științe și Arte.

12 concurenți de la Liceul de Arte Bălașa Doamna Târgoviște, coordonați de profesorul Mihaela Micuţă, doctor în muzică, și Liceul de Arte Dinu Lippati Ploiești și-au dat concursul la cea de-a XI-a ediție a unui concurs cu tradiție în domeniul muzicii populare.

Marea doamnă a muzicii românești, Felicia Filip, care, săptămâna trecută, s-a aflat în juriul Concursului Național Lied Art, ce a avut loc la Târgoviște, a fost astăzi unul dintre membrii juriului Concursul Național Folcloric Chindia.

De remarcat faptul că suntem la a XI-a ediție. Tinerii sunt preocupați de filonul de folclor, de ce înseamnă inspirație folclorică și spiritualitate românească. Am judecat apariția, dar și prestanța, în sensul în care tinerii respectă ținuta populară și iată, o pun în valoare. Sunt copii talentați, serioși, foarte legați de profesie, pentru că ei acum își caută drumul. 

Soprana Felicia Filip a ținut să îi felicite pe studenții facultății de Științe și Arte, care și-au acompaniat colegii din concurs.

Universitatea are o ofertă care li se adresează direct. Avem facultatea noastră de Pedagogie Muzicală și văd studenți foarte promițători, care se duc pe calea artei profesioniste. –Florin Badea, Director Departament Arte, Facultatea de Științe și Arte Târgoviște

Sunt bucuroasă, pentru că promovăm tinerii noștri, le dăm curaj, și sperăm ca edițiile viitoare să adune și mai multe talente. Copiii promit foarte multe lucruri frumoase, iar noi nu putem decât să ne bucurăm prea mult și așteptăm inclusiv mai departe să studieze la facultatea noastră, alături de profesioniști incontestabili. -asistent universitar doctor Mădălina Ionescu

În final, toți concurenții au fost premiați, anul acesta doar cu diplome și speranța organizatorilor că anul viitor vor face rost de sponsorizări și pentru premii mai consistente.

Soprana Felicia Filip și-a exprimat recunoștința pentru faptul că echipa Gazeta Dâmboviței a manifestat interes pentru acest concurs cu tradiție, pentru care presa, cu excepția unei televiziuni locale, nu a mai avut timp în aceste zile atât de agitate din punct de vedere politic.

WP_20160513_010WP_20160513_011


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro