Recomandare pentru studiu: “Incursiuni în creaţia camerală pentru clarinet, în perioada clasică”

Lucrarea scrisă de lect. univ. dr. Felix Goldbach, cadru universitar la Facultatea de Ştiinţe şi Arte, Universitatea “Valahia” din Târgovişte, vine în ajutorul celor care studiază in domeniu, dar şi practicienilor – instrumentişti.

“Cartea este scrisă în urma cercetării primei mele teze de doctorat, pe care am terminat-o în 2009, la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. Prima parte a cercetării a fost despre creaţia camerală pentru clarinet. Cartea se adresează solitiştilor instrumentişti, profesorilor, dar şi celor care fac cercetare – studenţi, masteranzi, doctoranzi şi chiar elevilor de liceu, care pot înţelege astfel mai uşor unde trebuie să ajungă din punct de vedere interpretativ”, explică autorul.

“Cartea tratează aspecte semnificative din literatura muzicală, din perioada clasică şi se referă la lucrările a doi compozitori de seamă – Mozart şi Beethoven – care au utilizat clarinetul în creaţie camerală. Lectura acestei cărţi probează incontestabil capacitatea analitică a autorului, totodată interpret de valoare al instrumentului, şi totodată pregătirea sa multilaterală în domeniul Muzică de unde şi interesul pe care cerectarea sa îl suscită. Drept care recomand tuturor amatorilor şi slujitorilor Muzicii lectura atentă a acestei cărţi”, scrie prof. univ. dr. Nicolae Brânduş, în prefaţa lucrării.

Cartea a apărut în 2010, la editura Valahia Univerity Press, se găseşte în bibliotecile de specialitate şi cele ale universităţilor de muzică din ţară, dar şi din câteva centre universitare europene.


Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro