În cadrul primei ediţii a Festivalului-concurs Național Ileana Sărăroiu, invitata specială, Ioana Bogdan, a propus, în cadrul mesei rotunde “Ileana Sărăroiu – Mesager al cântecului popular românesc“ şi apoi în ultima seară de festival ca numele artistei să fie oferit Casei de Cultură a Sindicatelor din Târgovişte, acolo unde artista a debutat.
O altă propunere a fost aceea ca o stradă din Târgovişte să poarte numele marii artiste, în semn de omagiu şi recunoaştere pentru cea care a purtat numele Târgoviştei în cântecele sale prin toată lumea.
Reprezenanţii autorităţilor judeţene au luat la cunoştinţă despre propunerea celei care a fost foarte apropiată de artista dâmboviţeancă, însă, cel care a fost present din partea Consiliului Judeţean Dâmboviţa în a doua seară de concurs, Gabriel Grozavu, a ţinut să precizeze că materializarea propunerii nu depinde doar de Consiliul Judeţean.
“Am vrut să ştiu cum este lumea din Târgovişte, că femeia asta a numit de multe ori oraşul acesta, şi-a pus blazon în cântecele ei. Puţini oameni fac asta şi mi se părea nedreaptă ceaţa care se aşternuse aici….Cunosc locuri în ţară unde ea este divinizată“, a afirmat realizatoarea Ioana Bogdan, apreciind initiative festivalului dedicat artistei.
La masa rotundă “Ileana Sărăroiu – Mesager al cântecului popular românesc“ a fost prezentă şi profesoara Viorica Drăghici, fostă colegă de şcoală la C.N.C.Carabella cu Ileana Sărăroiu, despre care a povestit cu emoţie cum a cunoscut-o şi cât de minunat cânta şi îi încânta pe toţi cu vocea ei încă din vremea când era elevă.