“Promusica – Gheorghe Dimancea“, la Festivalul de muzică corală Ohrid Macedonia

Anul acesta, la sfârșit de august, Corala “Promusica – Gh. Dimancea” din Târgoviște a reușit să finalizeze cu rezultate excelente un nou proiect artistic: « Participarea la Festivalul de muzică corală Ohrid Macedonia – 2017 » .

Animată de dorinta de a duce pe scenele lumii propria experiență, frumusețea și valoarea deosebită a repertoriului, în care un loc de frunte îl reprezintă lucrările  unor valoroși compozitori români, de a promova extraordinara valoare a costumului popular de sărbătoare, fără susținere financiară, dar pasionată de muzică și de dorința de a cunoaṣte și valorile culturale ale altor popoare, Corala  «Promusica _ Gh. Dimancea» Târgoviste a participat la acest festival de referintă al muzicii corale internaționale.

Corala noastra, condusă cu har și măiestrie de prof. univ. dr. Florin Emil Nicolae Badea, a evoluat pe scena festivalului alături de formații deosebit de valoroase din țări precum Polonia, Cehia, Slovacia, Rusia, Bulgaria, Bosnia Hertegovina, Serbia, Turcia şi, bineînṭeles, Macedonia.

Am participat în festival la doua sectiuni : muzică sacră si folk.


Și de această dată participarea noastră a fost una de succes. Lucrări de muzică sacră precum Cămara Ta – N. Lungu, Tatăl nostru – C. Porumbescu, Alleluia – G. Young (ar. V. Gruescu), sau excepționala lucrare a maestrului Sabin Pautza, Gloria, au stârnit ropote de aplauze  și admirația celorlalți participanți.

La sectiunea Folk , ritmurile de inspirație folclorică, calitatea interpretării și frumusețea costumelor populare, majoritatea din zona Dâmbovița, au cucerit spectatorii și specialiştii.

Grație amabilităṭii organizatorilor, care ne-au oferit spaṭiu în revista festivalului, am prezentat informaṭii relevante despre orașul Târgoviște și Judeṭul Dâmbovița .

Încărcați cu energie pozitivă,   după această reușită,  ne vom reuni pe 3 octombrie, când vom face o evaluare a proiectului, care  va constitui baza unuia nou și punct de plecare în  pregătirea tradiṭionalului concert de colinde al sfârṣitului de an.

Corala “Promusica – Gh. Dimancea”

 Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Parerea ta este importanta, lasă un comentariu.


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca