Asociaţia DAR DEVELOPMENT face cunoscut ca in perioada 20-31.07.2015 s-a desfasurat in Titu, judetul Dmbovita, proiectul „Călătorie în Lumea Financiară”, finanțat prin programul Erasmus Plus.
La acest proiect au participat 42 de tineri din 6 țări: Bulgaria, Croaţia, Polonia România şi Turcia. Timp de 12 zile aceștia au fost implicați în activități cu de educaţie nonformală legate de domeniul financiar şi antreprenoriat. În prima perioada s-a urmărit: evoluția banilor, a monedei Euro, consumul responsabil al banilor, structura bugetului unei familii. Participanţii au mers la Târgovişte pentru a colecta date într-un chestionar despre bugetul familiei şi s-au bucurat de cooperarea locuitorilor oraşului şi de frumuseţea obiectivelor vizitate aici: Curtea Domnească, Parcul Chindia, Centrul Vechi.
“In zilele dedicate antreprenoriatului am indentificat calitatile ideale ale antreprenorului aplicand metoda “Cufarul de Business”. Creativitatea participanţilor a fost pusă la lucru, s-au creat astfel şase firme pentru care s-au realizat logo, viziunea și misiunea și un spot publicitar, s-a implementat la nivel conceptual un plan de afaceri simplificat pentru fiecare dintre ele.
Ca experiență exemplificativă pentru Responsabilitatea Socială Corporativă, o altă temă abordată de proiect, am ales să vizităm Centru Tehnologic Titu al companiei franceze RENAULT .
Fiecare țară participantă și-a adus contribuția la experiența culturală prin diferite activități interactive de cunoaștere a culturii respective. De asemenea participanții au luat parte la un joc de oraş, în care au trebuit să recunoască şi să fotografieze monumente de interes din centrul Bucureştiului.
Proiectul s-a dovedit un prilej pentru fiecare participant de a dobândi informații atât din domeniul financiar dar și un schimb reuștit de experiență culturală. “,a declarat Alexandra Brutaru, presedintele asociatiei.
Parteneri care au contribuit la realizarea acestui proiect sunt: Asociaţia Stowarzyszenie Promocji Zdrowia i Profilaktyki „HOPP” din Polonia, Asociatia Narodno Chilalishte „Nikola Vasilev Rakitin 1890” din Bulgaria, Asociatia Erbaa Egitim ve Yardimlasma Dernegi din Turcia, Asociatia EURO –NET din Italia şi grupul informal de tineri RAPLECTION din Croatia.
“Produsele acestui proiect vor fi un manual de educatie nonformală pe tema proiectului, un web site www.viitorantreprenor.org, în care vom posta atat abordari teoretice cat si testimoniale ale participantilor şi un film de prezentare.
Multumim membrilor comunităţii din orasul Titu, conducerii Liceului Teoretic IC Vissarion pentru sprijinul acordat pe întreaga durată a activității noastre.
Călătoria în Lumea Financiară va continua prin activităţile de diseminare care vor avea loc Titu, Răcari, Târgovişte si Bucureşti după începerea anului şcolar.”