Prima carte pentru copiii României se lansează astăzi, la Târgovişte. Citeşte detalii!

Scriitorul târgoviştean Vasile Lupaşc aduce acasă proiectul “Zece poveşti pe care le datorăm copiilor noştri”.

Este vorba despre o colecţie de zece poveşti care aduc în atenţie figuri emblematice din istoria românilor. Prima dintre ele este cea a voievodului Vlad Ţepeş, a cărei viaţă este şi subiectul romanului „Răstignit între Cruci”, semnat de acelaşi Vasile Lupaşc.

 “Dâmboviţenii să înveţe că aici este epicentrul istoriei naţionale!”

Lansarea are loc la Muzeul Tiparului, din cadrul Complexului Naţional Muzeal „Curtea Domnească” din Târgovişte, de la ora 16.00, după ce un eveniment similar a avut loc pe 12 decembrie, la Muzeul Ţăranului Român. Va participa la eveniment actorul Gabriel Duţu, care va citi din cartea la care o contribuţie însemnată a avut-o şi graficianul Cătălin Drăghici, ilustraţia completând sublim textul.

Prin proiectele sale, Vasile Lupașc invită românii să-și redescopere originile. Pentru dâmbovițeni, are însă un mesaj aparte: “Să înveţe că aici este epicentrul istoriei naţionale!”

Dâmboviţenii vor putea achiziţiona cartea de pe site-ul www.legend-of-vlad.ro, de la Curtea Domnească din Târgovişte sau de la librăria din Microraionul 6 al municipiului.

vlad dova tepes

 


Valeriana heidelbergcement


Gurmand + Raiman caleatargovetilor
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro