kiss2025a.jpg Euroguard 	oneminamed_nav.gif dsgmotor.gif

PICĂTURA CHINEZEASCĂ

Băsescu ne face o descoperire antropologică remarcabilă: moldovenii nu au ochii oblici, iar astfel locul lor nu este în Uniunea Eurasiatică, ci în Uniunea Europeană (care între noi fie vorba nu duce nici ea lipsă de ochi oblici), iar între două dezbateri, parlamentarii europeni trag prafuri pe nas şi mai lasă şi pentru alţii (EBA nu e în lista suspecţilor, ştim că ei îi place « iarba »). (T.C.B.)

În India, 21 de copii s-au îmbolnăvit din cauza mâncării de la cantina şcolii. Nu-i mai bine la noi, că nu avem nici cantină, nici mâncare? Poftă bună. Namaste! (T.C.B.)

 

Viktor Orban în Parlamentul European: nu voi accepta să-mi transformați țara în colonie… Nu o să vă fie deloc ușor,  dar oricât de greu ar fi și oricare ar urma să fie „prețul”, nici șacalii care se află – temporar – în diversele structuri de „putere” ale UE și care reprezintă cercuri și grupuri de interese puternice nu trebuie lăsați să-și bată joc de anumite țări și popoare, în numele unor așa-zise „valori europene”, pe care aceștia le proclamă ca pe niște clișee sleite. (C.V.)

O veste importantă pentru națiune  a invadat toate canalele (TV, din păcate). Domnul plecat pentru o vreme din Pipera se pune cu burta pe carte, vrea să termine Dreptul în închisoare. Poate că-l „termină” de tot… Prin  politica plină de înțelepciune a crinilor liberi se aude că-l vor pregăti pentru viitorul guvern, i-ar sta bine la Justiție! (I.C.)

După ce socialiștii francezi, în frunte cu președintele Francois Hollande, au legalizat recent „căsătoriile” între persoanele de același sex, au inițiat acum și prigoana împotriva Bisericii Catolice, una din principalele forțe care s-au opus propagandei oficiale în favoarea relațiilor homosexuale. Practic acum în Franța, cu acordul guvernului, locașurile de cult catolice au început să fie închise și chiar distruse cu buldozerele în comunele administrate de comuniști sau socialiști, pe motiv că nu mai sunt frecventate de credincioși, iar întreținerea lor este prea costisitoare pentru bugetele locale.  Acțiunile sunt susținute de președintele Hollande și de ministerul culturii care „închid ochii” la dărâmarea bisericilor, unele monumente istorice. Cu Ceaușescu ați încercat? (T.C.B.)

 

„Să nu fiţi iubitori de bani. Mulţămiţi-vă cu ce aveţi, căci El însuşi a zis: „Nicidecum n’am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi.” Aşa că putem zice plini de încredere: „Domnul este ajutorul meu, nu mă voi teme: ce mi-ar putea face omul?”(Evrei 13:5-6) Ce ne-ar putea face oamenii? (T.C.B.)

De dimineață nu te mai iubeam./ Acum plouă/ și simt că nu ești lângă mine./ Mănânc pâine. (dor mi-i) (P.J.)

Unul, ministru până mai zilele trecute, zice că se va lupta în continuare, știindu-se nevinovat și va trata procesul cu seriozitate. Dar țara, guvernarea etc., p-astea cum le tratați? Tot așa? (I.C.)

Momentul kodak de sâmbăta… Te trezești și observi că nu ai ochelarii. Te duci în oraș prin toate locațiile pe unde ai fost azi-noapte. Urmezi calea mioriței în căutarea baciului. Dezamăgit, te întorci acasă, ochelarii lângă noptieră… (R.G.)

 

Un stat care se folosește de legi rele, dar respectate, stă mai presus de acela care are legi bune, dar neținute în seamă. Tucidide către ponți, crini, dragni etc. (M.S.)

Opreşte-te, atâta trebuie să faci. Să te opreşti şi să priveşti iară firul de iarbă, să vezi floarea, să-i simţi parfumul. Să te închini la Sfântul Soare şi să-i mulţumeşti că ţi-a mai dat o nouă zi. Să asculţi foşnetul frunzelor, ciripitul păsărilor şi acolo, acolo în liniştea aceea mută, acolo să te găseşti tu pe tine, din nou şi vei deveni ceea ce ai fost cândva, iarăşi: Lumină, Iubire, Armonie.(Arsenie BOCA) De aici, orice cuvinte despre sensul vieții noastre… (I.C.)

Niciodată nu s-au dezis domnii… actuali poliţişti, miliţieni altădată, de eticheta pe care singuri şi-au lipit-o, apăsat, în piept. Dovadă clară în acest sens, o constituie căutările disperate ale unuia dintre lucrătorii de pe plan local, pentru a găsi… berna(!!!), căci şeful său îi ceruse, într-un context trist, să „pună drapelul în bernă” … Nu, nu e banc! (M.S.)

Multe versuri stupide are muzica de consum actuală, de la noi şi de aiurea… Ultimul exemplu, chiar de zilele trecute, într-un refren: „Nu mai vreau să mă consum!…” (M.S.)

O prietenă, văzând lumină în dormitorul meu la cinci dimineaţa, m-a întrebat dacă eu dorm vreodată. I-am răspuns că am încercat de vreo două ori în viaţă, dar mi s-a părut neinteresant.  (M.M.)

Am auzit că într-un supermarket din Caracal s-a descoperit carne de cal etichetată şi vândută drept ouă. Mai grav mi se pare însă că într-o caserolă cu carne de cal s-a găsit carne de la alt cal. Ce-o avea de gând UE? (M.M.)

O doamnă pe care-o mai văzusem prin cartier, dar cu care nu vorbisem niciodată, m-a oprit când eram pe punctul să intru în scara blocului şi mi-a turuit zece minute despre unde pleacă ea în concediu, cât stă în Austria şi cât în Elveţia, apoi m-a întrebat unde am de gând să plec eu. Am privit-o alb şi, urcând scările, i-am răspuns:”Acasă”. (M.M.)

În pauza de la meci, pe care se grăbise să nu-l piardă dat fiind că fusese la campionatul de table din parc, tata o întreabă pe mama, care mesteca în trei cratiţe deodată după ce spălase geamuri toată dimineaţa, ce crede că e “dincolo”. Exasperată, ea îi răspunde că e convinsă că este exact ca aici, pe pământ. Tata a părut foarte mulţumit, nu ştiu de ce.(M.M.)

 

Citeşte şi

Dana NEACȘU, în AMERICA LA NOI ACASĂ scrie despre PITITA copilăriei (în Pucioasa natală)…

 

Cătălina CRISTACHE, în PLIMBĂRI BUCUREȘTENE  povestește despre UN JOC ARGINTIU…


Constantin VAENI, despre JOCUL DE-A ROMÂNIA, în rubrica ÎN CALEA LUPILOR DE IERI ȘI DE AZI…

 

Cristian Gabriel GROMAN, în LONDRA LA PAS, despre jocurile de iarnă în plină vară, cu nostalgia copilăriei de altădată…


Dor de copilărie în POEZII, cu doamna Constanța POPESCU…


Mihai Bogdan VLĂDUCĂ , juniorul nostru, despre jocurile copilăriei sale, abia încheiate…

 

Joc/joacă în AȘA O LIPSĂ DE INCULTURĂ, de Maestrul Puiu JIPA…

 

Leapșa cu părinții în REFLECȚII PEDAGOGICE, rubrica săptămânală a Alexandrei VLADOVICI…

 

Mendebilul și flacăra violet a nostalgiei, în CULTURA ONLINE, cu Daniel TACHE…


Amintiri din copilărie (blocurile, jocurile), cu Radu STATE în CULTURĂ ȘI ISTORIE (recentă)…

 

Alte amintiri din copilărie, într-o rubrică nouă, ARTIFICII DE LÂNGĂ SERELE CU FLORI, a doamnei Mariana STATE OPREA…

 

.Fiecare se joacă în felul său, în CULTURĂ ȘI EDUCAȚIE, rubrica de fiecare sâmbătă a doamnei profesoare Mihaela  MARIN…


Arta lui Magister ludi, în CULTURA URBANĂ a lui Pompiliu ALEXANDRU…


Despre jocurile de putere (în Siria), în rubrica săptămânală CULTURA GLOBALĂ, a domnului Radu GEORGESCU…


Jocurile copilăriei? O întrebare în CULTURA LA MARGINEA ȘOSELEI, cu Teodor Constantin BÂRSAN…


Romanul foileton A DOUA FAȚĂ joacă episodul al șaptesprezecelea…

 

 

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Contact / Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
MedcareTomescu romserv.jpg hymarco

CITEȘTE ȘI

Metex oneminamed Gopo
kiss2025a.jpg dsgmotor.gif
novarealex1.jpg ConsultOptic memco1.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media