Ordinul Arhitecților, la 20 de ani de activitate, și-a premiat cei mai buni arhitecți

Sâmbătă, 15 mai 2021, a avut loc în Târgoviște, pe Platoul Prefecturii, vernisajul Anualei de Arhitectură Oltenia – Muntenia 2020, în cadrul căruia au fost premiate cele mai bune lucrări de arhitectură ale anului trecut și, bineințeles, arhitecții care au realizat lucrările.

Evenimentul a fost deschis de Președintele Ordinului Arhitecților din România, filiala Muntenia Vest(OAR – MV), arh. Emil Stănescu, care a vorbit, alături de invitații săi arh. Alexandru Bondrea, președinte Filiala OAR Prahova și arh. Alexandru Răuță, președinte OAR Argeș, despre importanța pe care arhitectura și implicit arhitecții o au în realizarea unui mediu înconjurător prietenos.

Apoi, s-au acordat diplome și premii pentru cele mai bune lucrări, între arhitecții premiați aflându-se și foștii arhitecți șefi au județului Dâmbovița, arh. Dan Nițescu și arh. Dumitru Barbu.

Pentru întreaga activitate arhitectul Dan Nițescu a primit premiul Opera Omnia. În discursul său de mulțumire domnul Nițescu a amintit, pe scurt, parcursul său profesional și cele mai importante lucrări pe care le-a realizat de-a lungul carierei sale, printre ultimele aflându-se chiar reabilitarea Palatul Brâncovenesc de la Potlogi sau refacerea Pieței Tricolorului din Târgoviște.

În cadrul evenimentul s-a lansat suplimentul Revistei Litere, Litere și Arhitectură, dar s-a vorbit și despre Ghidurile de Arhitectură pentru zona de nord și de sud a județului, realizate de Grupul Rural al OAR.

 

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro