Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3655
29-11-2021

Nașterea Maicii Domnului – Ziua Municipiului Târgoviște

Marți, 8 septembrie 2015, cu prilejul sărbătorii Nașterii Maicii Domnului-Ziua Municipiului Târgoviște, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, a săvârșit Sf. Liturghie la Catedrala din istorica Cetate de Scaun munteană, în prezența autorităților județene și locale, a unor senatori și deputați, precum și oaspeți din străinătate și  numeroși credincioși târgovișteni.

sfata maria 1
Cu acest prilej a hirotonit întru preot pe tânărul diacon Sima Silviu pe seama Parohiei Ocnița 1, Protoieria Târgoviște Nord, absolvent al cursurilor de master din cadrul Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște.

 

sf maria 2

sf maria 3
După sfânta slujbă, a avut loc tradiționala procesiune cu icoana Maicii Domnului, Ocrotitoarea Municipiului Târgoviște, de la Catedrală, prin centrul orașului, la Curtea Domnească, la care au participat toți cei prezenți în sfântul locaș, dar și alți numeroși târgovișteni.

sf maria 4
În apropierea Turnului Chindiei, întruna din istoricele săli ale Palatului Domnesc, a avut loc ședința solemnă a Consiliului Local Municipal, care a dorit să omagieze în chip festiv sărbătoarea orașului, în cadrul căreia au fost acordate câteva titluri de cetățean de onoare unor fii ai vechii cetăți de scaun muntene.
În cuvântul său de la Catedrala Mitropolitană, din fața Bisericii Mari Domnești și din cadrul ședinței festive a Consiliului Local Municipal, Înaltpreasfinția Sa a subliniat importanța spirituală a sărbătorii Nașterii Maicii Domnului, a rolului Sfintei Fecioare în istoria mântuirii, dar și a importanței pe care trecutul istoric al Bisericii și neamului nostru îl are pentru aprofundarea prezentului și zidirea creatoare a viitorului.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTE
Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Flax Gopo
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media