Curiozități… gastronomice (1)
„Nu am niciun talent anume. Sunt doar extraordinar de curios”, afirma Albert Einstein de la înălțimea inteligenței sale.
Plecând de la această afirmație a unuia dintre cei mai străluciți oameni de știință ai omenirii, îmi permit luxul de a fi curioasă, dar la nivelul existenței mele, fără măcar a gândi vreo comparație cu părintele teoriei relativității. Prin urmare, vă invit la o plimbare, imaginară fireşte, prin bucătăriile lumii, aşa, măcar din curiozitate. Invitația este în egală măsură și o provocare, așa că, presupun, sunteţi curioşi ca şi mine. Cine n-ar fi?
Ei, bine, să începem, dragii mei cititori şi prieteni, cu ceea ce am numit curiozităţi. Vă propun mai multe formule gastronomice pentru a ne satisface pofta ce-o poftim, dar nu mâncare obișnuită, ci curiozități culinare. Prima propunere, de astăzi, cuprinde „carne”, cealaltă, e „vegetariană”, dar nici una, nici alta nu sunt rețete uzuale. De ce am folosit ghilimelele? Veți găsi răspunsul după ce veți citi tot ceea ce am găsit interesant prin bucătăriile lumii. Sigur, acestea sunt doar câteva exemple, care ne pot inspira, adică putem încerca, dacă suntem curioși.
(Va urma…)
Pușa ROTH este scriitoare, membră a USR, jurnalist, membră a UZPR, redactor-șef al Editurii Leviathan, redactor-șef adjunct al publicației Leviathan și, mai ales, dâmbovițeancă de-a noastră…