Istorie la Potlogi – o altfel de monografie

Editura DAR DEVELOPMENT Publishing înfiinţată in cadrul Asociatiei DAR DEVELOPMENT cu sediul in Titu, anunţă lansarea unei apariţii editoriale de interes pentru dâmboviţeni: monografia comunei Potlogi.

„ Istorie la Potlogi –  o altfel de monografie”, a doamnei profesor Valentina Vasile cheamă cititorii să facă un pas într-un univers sătesc cu un destin cu totul aparte; dacă amintim numai existenţa pe teritoriul acestei comune a ansamblului Brancovenesc alcătuit din Biserica şi Palatul Domneasc, de micul centru comercial şi meşteşugăresc ce cunoaşte o deosebită dezvoltare în sec.al-XIX-lea cu embaticarii şi comercianţii, greci atraşi aici de bogăţia locului.

Doamna Vasile, o adevărată fiică a acestui loc, a influnţat viaţa consătenilor săi ca director al şcolii generale din localitate vreme de peste 15 ani, ne oferă o privire din interior a satului, tratată cu sensibilitatea unui om al literelor, la care se adaugă o intensă activitate de cercetare în Arhivele Naţionale ale României, din Bucureşti, Târgovişte şi Piteşti, desfăşurată în ultimii doi ani, care a condus la colectarea unui amplu material documentar.

Cartea este prefaţată de cunoscutul om de cultură George Coandă.

Reprezentanţii Asociatiei DAR DEVELOPMENT, i-au fost alături autoarei mai întâi într-un proiect comun de mare anvergură: Anul Brâncoveanu -Potlogi 300.

Pe lângă acesta se cuvine să amintim şi colaborarea legată de proiectul asociatiei cofinanţat de Ministerul Culturii prin Administraţia Fondului Cultural Naţional: Brâncoveanu 300-Documente de Arhivă în cadrul căruia a fost editat un volum omagial, s-a organizat o expozitie cu documente de cancelarie brâncovenească reprodusepe canvas care a fost itinerată în ţară şi străinătate .

Redeschiderea Palatului de la Potlogi în 29 noiembrie, are o dublă semnificaţie pentru Asociatia DAR DEVELOPMENT: lansarea cărţii „ Istorie la Potlogi –  o altfel de monografie”, şi donarea a expoziţiei mai sus menţionate Palatului de la Potlogi.

Mai trebuie amintit aici suportul Asociaţiei XANDER Development fără de care monografia nu ar fi putut apare.

[email protected]

Comunicat de presa


ValerianaGurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro