CULTURA DE SÂMBĂTĂ ÎN… VACANȚĂ – Puiu JIPA: AȘA O LIPSĂ DE INCULTURĂ: SCRISOARE DESCHISĂ, SCRISOARE ÎNCHISĂ

Distribuie:

Îmi scrii că ai ajuns la un punct de la care nu mai evoluezi, că nu mai vezi nimic nou, că totul e o curgere lină și cenușie. Te cred și-ți dau dreptate. Așa e normal. Plictiseala care te bîntuie a ajuns acolo unde trebuie. Tot ce mai ai de făcut e să vezi ce-ți aduce nou plictiseala asta, la ce încercări te poate supune. Dar tu ești deja supus. Sau nu?

Îmi scrii că ai făcut atîtea greșeli încît nu vezi ce rost are să nu greșești în continuare. Ai dreptate, viața ne e făcută din greșeli mai mult sau mai puțin imaginare. Și dacă vreo clipă am avut impresia că am făcut ceva bine, ei bine, s-a dovedit a fi greșit mai tîrziu. Depinde de ce înțelegi prin greșeală.

Îmi scrii că te împiedici printre prieteni, că nu-ți mai spun nimic interesant, că nu mai simți nevoia să-i mai asculți. E foarte adevărat, prietenii au început să se repete, poate și pentru că de-aia sînt prieteni, să spună aceleași lucruri, să facă aceleași chestii. Prieteniile au darul de a fi repetitive. Dar la urma urmei, nu cumva totul se repetă?

Îmi scrii că e ultima dată cînd îmi mai scrii. Așa e. Totul trebuie să aibă un sfîrșit. „Ultima dată cînd îmi scrii” trebuie să fie ceva foarte important. Ți-a trebuit mult curaj să faci asta. Curaj? Dar parcă erai cuprins de plictiseală…

Îmi scrii că… Dar ce rost are să mai citesc? Îmi trimiți scrisoarea asta de ani de zile, o știu pe dinafară. Nici nu te cunosc. Ai ales să trimiți scrisoarea la adresa asta din cînd în cînd. Și eu o citesc de fiecare dată și îți răspund în gînd. Pentru că nu mi-ai scris adresa ta.

P.S. Nu înțeleg de ce de fiecare dată te semnezi cu numele meu…

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro