Copiii din tot județul au participat la Festivalul Concurs Regional de Tradiții „Mugurii Colindelor”

Vineri, 13 decembrie , profesorii și elevii de la Palatul Copiilor, împreună cu colegii lor din școlile și grădinițele din toate colțurile județului Dâmbovița, au participat la FESTIVALUL CONCURS REGIONAL DE TRADIŢII, „MUGURII COLINDELOR” – ediţia a XI-a.

Activitatea s-a desfășurat la Clubul Studenților, începând cu ora 10:00.

Acest festival a fost dedicat tuturor celor cu suflet tânăr, elevii pregătindu-se intens pentru a impresiona și a readuce farmecul sărbătorilor în sufletul tuturor celor prezenți, dar și pentru a câștiga concursul care s-a desfășurat pe categorii de vârstă, acestea având, la rândul lor, câte doua secțiuni: Secțiunea A-grup de Colindători, și Secțiunea B- Costum popular, unde fiecare și-a prezentat cel mai original costum.

Și, ca la oricare concurs, a fost nevoie si de cineva care sa evalueze fiecare grup/ copil în parte, chiar dacă toți au fost speciali în felul lor, pentru ca la final, cei mai buni sa fie premiați. Juriul a fost compus din:Rodica Voicu, președintele juriului și profesor la Școala Populară de Artă, Șișu Laura, și din partea Complexului Muzeal „Curta Domnească”, Cheosea Felician.

Stoica Sonia a fost cea care s-a ocupat cu desfășurarea și organizarea acestui festival concurs : „Mărturia continuității, datina străbună, ne aduce din nou împreună la cea de-a XI-a ediție a festivalului regional de colinde. Anul acesta am considerat ca trebuie sa aducem în fața dumneavoastră colindul sub toate formele lui, adică, colind coral, sorcovă, plugusor, capra care este specifică Moldovei, însă anul acesta, în colaborare cu Școala Nr. 1 din Pucioasa, am readus Vasilca.

Colndele pe care le veți asculta dumneavoastră astăzi, sunt colinde care se cantau odinioară pe ulița satului.” Declară organizatoarea.

Cel mai emoționant moment l-au avut „Colindătorii” de la Școala Gimnazială Specială din Târgoviște, care au cântat și au transmis emoție, puritate și sinceritate prin simplitatea lor.

La final, toți copiii au fost eroii unei minunate povești de Decembrie.

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro