kiss2025a.jpg Euroguard 	oneminamed_nav.gif dsgmotor.gif

Conducerea muzeului nu a semnat recepția la Curtea Domnească: Lucrările sunt proaste!

Specialiști Curții Domnești dau un verdict asemănător cu cel al Gazeta Dâmboviței în cazul restaurării: lucrările sunt proaste! Gazeta Dâmboviței vă arăta în urmă cu câteva zile cu arată zidurile acoperite cu policarbonat ale Curții Domnești.

 Crimă la Curtea Domnească! „Restauratorii” au ucis monumentul

resturare curtea domneasca (8)

Imediat firma executantă a proiectului, Cobadi Impex, a sărit cu un drept la replică și a acuzat reprezentanții muzeului că nu dau drumul la dezumificatoare.

Cobadi acuză muzeul și proiectantul pentru cum arată Curtea Domnească

În fapt acestea merg non stop, dar calitatea lucrărilor a determinat conducerea Complexului Muzeal să nu semneze recepția lucrărilor, așa cum a declarat directorul Ovidiu Cîrstina. În plus, extrem de ciudat este și faptul că lucrarea de 3,4 milioane de euro a avut o garanție de doar 1 an de zile.

O să iau în serios această firmă când o să aducă în fața noastră un specialist al firmei care a lucrat acolo și care știe despre ce este vorba. În primul rând, dezumidificatoarele la care fac ei referire nu au nicio relevanță în spațiul respectiv, pentru că dezumidificatoarele au ca scop extragerea umezelii din aer, în nici un caz din ziduri și doi pentru că spațiul acela nu este închis etanș. E ca și cum eu acum pun centrala în casă și în curte două calorifere să fie cald. Deci, nu are nicio relevanță lucrul acesta. Deci, dezumificatoarele acolo pot merge non stop. Sigur că sunt folosite. În al doilea rând, felul în care este pus acel policarbonat nu este tocmai ok. El nu asigură o etanșeitate între jgheabul montat și zid. Apa se infiltrează foarte ușor pe lângă. Problemele astea au fost semnalate constructorului și celor care au făcut dirigentarea de șantier în timpul lucrărilor de către mine sau de către colegi. Am făcut lucrul ăsta și în perioada de garanție, care a fost destul de mică, doar un an și nu în ultimul rând în ceea ce mă privește pe mine ca membru al comisiei de recepție a lucrării nu am semnat procesul verbal de recepție nici la terminarea lucrărilor, nici la recepția finală. Obiecțiile mele au fost două, pe care le-am menținut atât pe timpul lucrărilor, cât și după. Calitatea mortarului pentru zidul de incintă și ruine și doi, acea nefericită acoperire cu policarbonatul acela, care pe jumătate din spațiul respectiv al beciului zidul este uscat. Este partea în care bate soarele. Cealaltă parte, în care este umbră tot timpulse formează acești mușchi, acest mucegai care este oricum tot timpul sub control, este curățat lunar.” a spus Cârstina.

Soluții de moment

Pentru a ventila cumva spațiul, s-a propus scoaterea unor plăci de policarbonat și a unei părți din celebrele termopane (foto jos). Dacă lucrarea ar fi fost făcută ca la carte, de specialiști, acest lucru nu trebuia să se întâmple:

„De altfel, la începutul săptămânii trecute, am mai avut o vizită cu doamna arhitect cu doamna Doina Petrescu, proiectantul. La momentul acela, am semnalat lucrul acesta, am căzut de comun acord că este o problemă pe zona respectivă, datorită cantității mari de apă din ultima perioadă și măsurile care au fost date printr o notă dată de dânsa în calitate de proiectant pentru că eu nu puteam să intervin pe nimic din ce s-a făcut pe fonduri europene timp de cinci, dar o s-o fac, când se vor termina acești ani, în septembrie o să scot acela de acolo. Ideea a fost bună, dar realizarea a fost proastă și măsurile date au fost să scoatem o parte din policarbonat pe zona cu probleme și două din ochiurile din geam termopan care sunt în partea de jos. În ceea ce mă privește, vă asigur că am făcut tot ceea ce mi a stat în putința noastră, pentru că acesta este obiectul meseriei noastre. Dacă nu am fi fost în stare sau nu am fi observat ceea ce se întâmplă, am fi fost culpabili.” spune Ovidiul Cârstina.

”Reintroducerea în circuitul turistic a Cetăţii de Scaun Târgovişte»a fost un proiect finanțat  de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului cu beneficiari  Primăria municipiului Târgovişte şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Valoarea contractului a fost  de 3.480.506,49 euro și a fost încheiat între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi CLAR REHABILITACION SL, împreună cu SC COBADI IMPEX SRL Târgovişte. Lucrările s-au desfăşurat în perioada 2010 – 2011, iar cineva, la un moment dat, va trebui să dea socoteală şi pentru banii europeni cheltuiţi ca să distrugă monumentul. Pentru că dacă Ovidiu Cîrstina nu a semnat, cineva a semnat pentru ca firma să-şi încaseze banii…

solutie curtea domneasca 1solutie curtea domneasc 2

Distribuie:

Lasă un comentariu

Contact / Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
MedcareTomescu romserv.jpg hymarco

CITEȘTE ȘI

Metex oneminamed Gopo
kiss2025a.jpg dsgmotor.gif
novarealex1.jpg ConsultOptic memco1.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media