CONCURS NAŢIONAL: “PĂRINTELE STĂNILOAE – 110 ANI DE LA NAŞTERE ŞI 20 DE ANI DE LA TRECEREA LA CELE VEŞNICE”

Luni, 28 Ianuarie 2013, în Sala de festivităţi a Seminarului Teologic “Sf. Ioan Gură de Aur” din Târgovişte, cu binecuvântarea şi sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Pãrinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON, s-a desfăşurat, în Arhiepiscopia Târgoviştei, faza eparhială a Concursului Naţional “Părintele Stăniloae – 110 ani de la naştere şi 20 de ani de la trecerea la cele veşnice”.
La competiţie au participat 5 elevi sminarişti şi 5 studenţi teologi, iar subiectele au vizat aspecte definitorii ale vieţii şi activităţii cunoscutului nostru teolog, dar şi elemente ale originalităţii sale doctrinare.
Înainte de începerea concursului, Înaltpreasfinţia Sa a evidenţiat, într-un scurt cuvânt duhovnicesc, importanţa Părintelui Dumitru Stăniloae pentru spiritualitatea şi teologia noastră, rolul înnoitor pe care acesta îl are pentru cercetarea academică ortodoxă şi numai, dar şi elementele de originalitate specifice abordării sale teologice.
Rezultatele concursului vor fi afişate în cursul zilei de mâine, urmând ca cei calificaţi să reprezinte Eparhia noastră la faza mitropolitană, care se va desfășura în perioada februarie-martie a.c.. Etapa națională a concursului “Părintele Dumitru Stăniloae” va avea loc la Patriarhia Română în data de 14 mai a.c.. Biroul de Presă al Arhipiscopiei Târgoviştei

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro