Concert aniversar al Corului „Preludiu”, 45 de ani de activitate

Teatrul Tony Bulandra își dorește să promoveze arta în complexitatea ei. Muzica este o componentă importantă în orice spectacol, dar ea este, de cele mai multe ori, și un spectacol în sine. Evenimentul din această duminică (29.10. 2017 ) este despre armonie și bucurie, sentimente pe care vrem să le dăruim unui număr cât mai mare de oameni, fapt pentru care intrarea este liberă. Ne adresăm în primul rând elevilor care se gândesc să urmeze studii superioare în domeniul muzical, cadrelor didactice și tuturor celor care apreciază muzica, în general, și muzica corală în special.

De la apariţia sa şi până în prezent, Corul de cameră „Preludiu” a parcurs un drum ascendent, care a consolidat cu fiecare concert, an după an, prestigiul coralei.

Mereu primenit, trecând de la statutul de cor de amatori la cel de formaţie profesionistă, „Preludiu” își aduce o deosebita contribuţie la transmiterea actului artistic în rândurile publicului meloman din România şi din străinătate, remarcându-se măiestria sa interpretativă prin prospețimea și, în acelaşi timp, prin maturitatea sa. Secretul rezidă, desigur, în talentul şi muzicalitatea nativă a coriştilor, dublate de aprofundate studii muzicale, dar, fără îndoială, trebuie căutat şi în muzicalitatea, rafinamentul şi deosebitul simţ artistic al dirijorului.


 

Repertoriul Corului de cameră „Preludiu” este vast, cuprinzând peste 400 de lucrări de muzică preclasică, clasică şi romantică, colinde de Crăciun şi cântece religioase, muzică românească şi cântece din muzica popoarelor, lucrări din literatura contemporană, lucrări vocal-simfonice. Trebuie menţionat faptul că toate aceste piese sunt interpretate în limba lor originară.

Ca o recunoaştere a activității artistice deosebite, dirijorul Voicu Enăchescu a fost decorat cu Ordinul „Meritul Cultural” în Grad de Comandor pentru promovarea culturii.

Fragilitatea și, totodată, forța vocilor face din Concertul aniversar al Corului „Preludiu” un moment sublim. Vă așteptăm cu drag!


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca