Comuna Cândeşti a fost declarată ,,Satul cultural al României 2016”

Comuna Cândeşti a fost desemnată ,,Satul Cultural al României 2016”, în urma concursului inițiat de Asociația ,,Cele mai frumoase sate din România”. A fost singura localitate reprezentantă a județului Dâmbovița.

Dintre cele 25 de comune finaliste, au ieşit câştigătoare 22 de comune.

Astăzi a avut loc jurizarea, la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, București, în fața unui juriu de specialitate.

Juriul a decis să acorde 91 de puncte din 100 posibile comunei Cândeşti, pentru patrimoniul său cultural. Localitatea s-a clasat pe locul 9. S-au punctat activitățile culturale, proiectele culturale, implicarea tinerilor în astfel de activități, renovarea/reabilitarea căminelor culturale şi întreaga zestre culturală a localității.

Comuna Cândeşti a impresionat juriul cu costumele populare specifice zonei, cu produsele culinare tradiționale, cu țesăturile şi broderiile prezentate şi cu realizarea că, în anul 2015, s-au reabilitat două cămine culturale.

Dacă anul trecut comuna Cândeşti a fost aproape de victorie, anul acesta a obținut victoria  şi duce mai departe renumele întregului județ.

,,Satele culturale ale României 2016” este un program AFSR (Asociația ,,Cele mai frumoase sate din România”), inițiat în ianuarie 2014 sub patronajul Ambasadei Franței în România și a Delegației Wallonie – Bruxelles la București, cu scopul de a promova patrimoniul cultural și turistic al satului românesc.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro